Oana Kovacs

La capătul lumii

capatul-lumii

sursă foto

Nu știu cum vă imaginați voi capătul lumii, dar în capul meu imaginea capătului lumii e inspirată de legenda irlandeză cu aurul ascuns într-o oală la capătul curcubeului. Vasăzică am o oarecare varză de idei proprii și mituri în cap, dar nu-i bai, că nu-i ca și cum aș pleca la capătul lumii și mi-aș lua bilet la stația greșită.

Așa că versul din melodia Alexandrei Ușurelu ”La capătul lumii e mai verde-n vie” m-a hrănit cu angoase. Nu de alta, dar și dacă ar fi să renunț la imaginea mea cu pajiștea verde, curcubeul, aurul și spiridușul, fantezia numărul 2 cu capătul lumii e cu un cuplu care merge de mână pe-un drum întins străjuit de copaci.

Deci de unde via?

Deși, drept îi că dacă aș merge până la capătul lumii aș prefera să găsesc acolo o oală cu struguri mari, galbeni, bine copți, nu monede de aur și nici spiriduși, că-n aur mi-aș rupe dinții și din cauza spiridușilor aș crede că am luat-o razna – ceea ce n-ar fi baș fals dacă aș pleca pe jos să caut capătul lumii.

N-am nimic rău de zis de melodie, nu-s într-o pasă bitchy, ba chiar o admir pe Alexandra că e îmbrăcată în clip. După toate Corinele și Andele Saddam Salam Adam și alte pipițe, am avut un șoc să nu văd c.rul unei cântărețe românce în videoclipul unei melodii de-a ei. Dar îmi revin, am un spiriduș care mă consiliază. Îl cheamă Ed Sheeran și stă cu o oală de monede de aur în brațe. I wonder why.

Comments

Oana • October 21, 2015


Previous Post

Next Post

Leave a Reply