Oana Kovacs

10

Când oricând înseamnă niciodată

”Ne vedem oricând.”

 sursă foto

Dacă mai aud chestia asta încă o dată de la persoanele pe care le invit la un suc/ o cafea și mă tot refuză, deși teoretic suntem prietene, cred că fac icter. Pe bune, ieri toată ziua mi-am amintit o fază recentă în care o amică pe care o invit ba la suc, ba la cafea, ba la mine, mi-a zis că nu poate să vină la o întâlnire cu mai mulți amici, dar pentru ea nu-i problemă că doar noi ne vedem oricând!

M-am mutat de 7 luni in the name of sinteza peptidelor și în astea 7 luni (!!!) singura chestie pe care am aflat-o de la ea a fost că o să fiu invitată la nuntă când va fi nunta. Booon. Bine că la un suc nu ne putem vedea ca să am un motiv să o consider prietenă, dar la un eveniment de câteva sute de euro, da!

Am observat că în ultimii doi ani numărul invitaților la evenimente de genul ăsta a crescut invers proporțional cu atenția pe care mi-o acordă oamenii ăștia în celelalte 364 de zile din an, chiar 365 în 2012.

Păi cum suntem noi prieteni dacă vrei să mă vezi doar atunci când tre’ să sar cu banu’? Eu exist și în timpul anului și de la amici și prieteni am anumite așteptări, altfel ar fi simple cunoștințe. Cum și ajung extrem de mulți de altfel.

Pentru că multe din ele au timp de un suc înainte de un eveniment mare la care TREBUIE să fiu pentru că înseamnă mult…

Din păcate, acel oricând din ”Ne vedem oricând!” înseamnă în 95% din cazuri niciodată (până mă mărit sau îmi botez pruncul).

Comments

Oana • April 30, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Dora Cascadora April 30, 2012 - 08:55 Reply

  Dacă-ţi spun că de când lucrez în aceeaşi clădire cu nişte prieteni buni, mă văd cu ei mai rar ca înainte, mă crezi? Bine, nu-i exact acelaşi lucru ca la tine, dar şi pe mine m-a frapat diferenţa.

  • Oana April 30, 2012 - 22:16 Reply

   Am patit-o si eu, deci te cred. E trist, dar se intampla.

 2. roberts April 30, 2012 - 09:10 Reply

  aiurea perspectiva…dar o patesc si eu, incat ma-ntrebam daca nu cumva gresesc cu ceva. daca la un suc, o cafea, gratar ma tot duci cu zaharelu’ si ma chemi cu omu’ numai la maritis, botez unde tre’ sa dau banu’, ce-nteleg io de-aici? ca nu ti-s pretena, cel mult o cunostinta buna sa umple o masa la o nunta:((

 3. Gabitelu April 30, 2012 - 10:38 Reply

  … te inteleg perfect! ai dreptate mie in suta! Ai tot dreptul sa te superi, ba poate chiar daca consideri ca poti sa-i spui, ar trebui sa ii aduci in vedere lucrurile cu pricina. Ori sunteti prieteni, ori ba!

  • Oana April 30, 2012 - 22:17 Reply

   Gabitelu, eu zic ca nu are rost sa intru in polemici. Daca o invitatie la un suc de 5 lei se refuza simplu, o invitatie la o nunta de o valoare MULT mai mare ar trebui sa se refuze si mai simplu, nu?

 4. Mihaela Alexandrescu April 30, 2012 - 16:49 Reply

  Da, inteleg perfect. Si eu am primit acest “oricand, te sun eu” si de fapt nu s-a intamplat niciodata. Insa la mine n-a fost vorba nici de invitatie la nunti/botezuri, macar atat 🙂 Daca tot ne distantam, sa ne distantam de tot.

  • Oana April 30, 2012 - 22:18 Reply

   Si eu zic ca de unii e nevoie de distantare definitiva.

 5. adizzy April 30, 2012 - 18:00 Reply

  you have a point there 🙂 sa stii ca nu am privit niciodata din perspectiva asta relatiile mele de prietenie …hmm

  • Oana April 30, 2012 - 22:18 Reply

   You should. Apparently am mai multe invitatii la nunti decat prieteni, deci ceva da cu minus :).

Leave a Reply