Oana Kovacs

13

Ca vaca-n lucernă

Asta-i o postare răutăcioasă, dar era nevoie de una, nu?
 Să vă zic – ca tot omu, îmi fac azi treaba în oraș și mă îndrept spre casă să termin alte minuni cu deadline care țipa în gândurile mele mai ceva ca Placebo în căști. Și în 33, eu visătoare ca de obicei, cu nările fremătânde (deși încă n-am descoperit sursa de alergen dintr-un autobuz curat, unde, culmea, funcționa și aerul condiționat!) văd deodată că pe rând, oamenii întorc capul spre mine. Probabil m-am făcut roșie-verde-mov că vedeam că tot se întorc capete și începusem să transpir de emoții și să mă gândesc cum am reușit să o comit fără să deschid gura măcar. M-am gândit că poate îmi sună telefonul și eu cu căștile-n urechi nu-l aud și pe oameni îi deranjează. Îl caut, văd că nu e asta și mă relaxez pentru o miime de secundă. Alte capete întoarse. Cotrobăi în geantă (geantă care azi, cred că a avut vreo 5 kile și era plină de oferte, pliante, flyere, agendă, carte, notițe, invitații la nunți, pliculețe de cafea, cărți de vizită, tampoane, stilou, minim 3 rujuri, șervețele și alte chestii de maximă importanță) să văd dacă am luat din greșeală vreun telefon de job la mine, răscolesc tot și… nimic! Deja tot 33-ul se uita la mine și începeau să miște din buze. Apăi, când oamenii se uită lung și mai și mișcă din buze, Oana știe că nu-i a bună și deja vede în slow motion. Oi avea tot rujul meu superb corai întins pe față? În cele din urmă îmi fac curaj și apăs butonul adevărului de la iubitul meu Sherlock Holmes (mp3-ul that is) – butonul de pauză.
Și lumea s-a umplut de sunet și am aflat și eu ce se întâmplă. Domnișoara care stătea chiar în spatele meu povestea însuflețită ceva care suna cam așa (și suna TARE): ”Și vaca aia, o țărancă mă, o proastă mă, de la țară, o nespălată, o să i-o tragă ea lui și să vezi ce o să mă bucur io atunci! Vai ce o să i-o tragă! O să-l f..ă și eu o să râd.”. 
Am coborât răsuflând ușurată și în același timp întristată. Domnișoara/gagica sigur povestea ceva tare interesant de erau toți cu ochii pe ea și cu urechile ciulite, și am ratat eu așa nepoată wannabe a lui Caragiale??? 
Nu v-ați așteptat să nu fiu eu cauza privirilor, așa-i? :))

Comments

Oana • June 20, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Margeluta June 20, 2011 - 21:45 Reply

  :)))) Ne-ai tinut in suspans pana la final! :))))

 2. Jo June 21, 2011 - 04:58 Reply

  Ba eu chiar m-aş fi mirat să fii tu. Şi mademoiselle, de ce ai schimbat editorul de comentarii. Nu mai apare la finele postării. 😀

 3. Sălcudean Oana June 21, 2011 - 05:18 Reply

  :)))) ce-mi place cum scrii!

 4. Pato Basil June 21, 2011 - 11:37 Reply

  sunt penibile faze din astea sa se uite lumea la tine si sa nu stii de ce! Eu sunt mai tupeist! si intreb CEi?am patit ce si eu nu stiu?

 5. Oana June 21, 2011 - 12:36 Reply

  Margeluta, ma bucur ca mi-a iesit :D.
  Mademoiselle Josephine, era o problema cu editorul de comentarii ca alalalt nu era vazut de toata lumea.
  Oana, merci :*.
  Pato, de obicei intreb si eu, dar chiar eram in dubii cu rujul si nu vroiam sa pic intr-un penibil mai mare :)).

 6. INTJ June 21, 2011 - 13:21 Reply

  altfel spus: mp3-ul dauneaza grav perceptiei realitatii. a se foloi in doze mici, preferabil intre cei 4 pereti de acasa. pentru eventuale contraindicatii, consultati medicul sau farmacistul. :))

 7. Oana June 21, 2011 - 14:27 Reply

  Da! Mi-am dat seama ca bunica are dreptate.

 8. ioanamiroiu June 21, 2011 - 16:45 Reply

  Eeeeram sigură că nu eşti tu, iar acum încerc să-mi închipui privirea ta scrutând mediul ambiant. În slow motion, desigur. :))
  Da' de ce ai adus vorba de Caragialeeee? 🙁 (nu mă băga în seamă, sechele bacalaureatistice)

 9. Oana June 21, 2011 - 19:40 Reply

  Ioana, pai m-am gandit la Caragiale ca nah… fata era, hmmm, cum sa zic… o prezenta dinamica si puternic verbalizata :))).
  Ai inceput bacul? Ca eu sunt rupta de lume.

 10. Miscellaneous June 22, 2011 - 00:29 Reply

  :)))) Ce figură ești. Eu de obicei nu dau atenție fazelor de genul ăsta, deci dacă eram în 33, sigur n-aș fi întors capul. Oricum, mi se pare de prost-gust să te expui așa în public … ca o vacă. 😛

 11. Oana June 22, 2011 - 05:36 Reply

  Miss, ca o vaca de la tara :)).

 12. Hiksos June 23, 2011 - 14:57 Reply

  he, he si eu circul cu 33-u, dar nu am auzit povestea cu vaca 😛

 13. Oana June 23, 2011 - 19:40 Reply

  Hiksos, poate nimeresti si tu data viitoare cu una ca ea :)).

Leave a Reply