Oana Kovacs

bunicul-ambasada-timisoara-etajul-gresit
4

Bunicul și cafeneaua inexistentă

Ieri am avut o zi tare mișto. Practic, de când ne-am trezit ne-am jucat de-a musafirii și ne-am plimbat de pe la unii la alții, iar pe drum, povestind de niște saci cu lucruri de donat care așteaptă la mine în mașină să se facă ziua de mers la Ambasada, unde se strâng lucrurile, mi-am amintit o chestie foarte amuzantă.

Dar să vă dau întâi datele problemei.

Bunicul = nașul nostru de căsătorie, pe care din păcate l-am pierdut anul acesta. Și oricât de patetic și clișeizat ar suna, odată cu el s-a dus o parte din sufletul nostru.

Ambasada = o cafenea sau un bar (nici n-am fost încă acolo dacă vă puteți imagina, deși locul e foarte în vogă) care s-a deschis acum vreo… 2-3 ani (nu mai știu exact) într-o fostă fabrică din oraș.

Așadar, să reiau firul.

Bunicul, mare amator de baruri și cafenele, cum auzea că se deschide ceva nou, cum hop și el acolo, să nu rateze momentul. Și când i-a ajuns pe la urechi zvonul cum că se deschide Ambasada, n-a stat pe gânduri și s-a dus. Nu cred că s-a documentat prea bine, având în vedere cele ce urmează.

A mers la clădirea fostei fabrici, știind el că ”undeva, la etaj” e treaba asta nouă. A intrat și s-a dus pe la etajul 3 sau 4 (nu mai știu exact), unde a dat de niște oameni care ”amenajau” ceva într-un spațiu. A întrebat ce e de băut și i s-a dat ce era… în pahare de plastic.

A venit acasă și ne-a povestit și nouă la vizita duminicală forțată (asta e altă poveste cu bunicul) despre cât de hipsteresc e locul, cum arată absolut deloc pus la punct, cu angajați total pierduți în spațiu, fără meniuri pregătite și cu pahare de plastic pentru clienți. Ce mai, un cuib de hipsteri boemi, că altcineva sigur nu ar aprecia așa ceva. Și, ptiu maică, vor să facă spațiu cultural acolo.

În fine, la doar câteva zile după treaba asta apar și primele păreri online și poze și laude. De unde aflăm noi că Ambasada nu doar că e un local fain pus la punct, dar e și… LA PARTER! Și are și meniuri și prețuri și oameni care știu ce fac.

Practic, omu’ nostru a găsit în fosta fabrică niște muncitori care sigur n-au înțeles ce face el acolo, dar au tras concluzia că e mai bine să-i dea de băut decât să-l contrazică în ceea ce-și dorește. :))


Am mai avut câteva tentative să scriu despre el și n-am putut. Dar ieri, amintindu-ne minunea asta am zis că e musai să o trec pe caiet – ca să nu uit. Și ca să mă asigur că și al meu copil va afla ce figură era nașul lui, chiar dacă nu a apucat să-l cunoască.

bunicul-ambasada-timisoara-etajul-gresit

Believe it or not, fotografia asta cu el a fost făcută la nunta noastră. 🙂

Comments

Oana • November 29, 2016


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Victor December 31, 2016 - 22:35 Reply

    Doamna Oana, îmi spuneți vă rog și mie unde este cafeneaua asta ? Am fost astăzi pe strada Anton Seiller, m-am plimbat în sus, în jos, dar n-am găsit-o. Nu am văzut nicio siglă, absolut nimic…

    • Oana January 2, 2017 - 22:13 Reply

      Cum vii de pe Republicii si intri pe Anton Seiller, mergi pe partea stanga pana in capatul strazii – chiar ultima poarta e Ambasada.

  2. Tot ce aș fi vrut să-ți spun | Oana Kovacs

Leave a Reply