Oana Kovacs

16

Bookfest Timișoara 2012

Abia am așteptat să merg la Bookfest Timișoara 2012. În imaginația mea, mă vedeam zburdând spre casă cu plase pline de cărți care se vor înghesui ca să fie citite de către mine. De asemenea credeam că la eveniment îmi voi da coate cu ceilalți iubitori de carte

Am ajuns sâmbătă, pe la ora 16 și un pic. Înăuntru… goluț, zic eu. Nu-i nimic, bine că nu îmi ia nimeni cărțile de sub nas. Am lăsat-o pe prietena cu care am mers să rămână să îl asculte pe Horia Roman Patapievici și m-am ”aruncat” pe la standuri. Începutul mi-a spulberat toate visele :))). La standul Humanitas, erau niște reduceri hilare – de la 35 la 32 de lei și alte asemenea. Sub 10%. În jurul meu toți comentau problema prețurilor, iar un domn în vârstă care plătea o carte îi certa pe tinerii care vindeau, fix din aceiași cauză! 🙂

La Polirom, cam aceiași problemă, plus oferta slăbuță. De la standul lor am vrut să iau o carte de Saramago. Scria pe folie, cu roșu – 9 lei. Am întins banii doar ca să aflu că e 14 de fapt și nu se știe de ce e scris că e 9 lei… M-a deranjat faza asta, așa că am renunțat, preferând să văd tot ce e de văzut înainte să mă decid totuși pe ce dau banii.

Speram să văd editura All pentru că în urma campanie lor vALLuntar, am un wish list sănătos. Nu erau. RAO – better not, de când am aflat că traducătorii lor sunt plătiți și mai mult nu prea, zic pas. În plus, nu aveau oferte deosebite. Fix ca în librării. La Curtea Veche și Litera nu am găsit nimic pe placul meu, iar la Okian aveau cărți în engleză, ceea ce mă atrăgea pe mine, dar aveau pe stoc fix titlurile pe care le citisem deja. Și unele în plus, evident, dar nu mă interesau decât vreo 4 autori.

Adevărul avea stand și băieții au fost foarte amabili. Cărțile lor din colectia aceea roșie cu 101 titluri erau de la 13 la 8 lei și într-un final, m-am decis și am cumpărat de  la ei pentru că erau singurii care aveau și prețuri și titluri bune. Mi-am luat ”Magicianul” de John Fowles, ”Fructele mâniei” de John Steinbeck, ”Maestrul și Margareta” de Mihail Bulgakov și ”Shining” de Stephen King.

Am mai luat niște cărți de copii pentru un cadou de la două standuri diferite, dar chiar nu țin minte ce edituri erau.

Părerea mea: locul nu a fost potrivit – a fost imens pentru cât de ”mulți” expozanți au fost. Unele standuri au fost goale, iar vizitatori puțini. Au fost puține cărți oferite și reduceri nu prea. Adică mi le pot comanda multe de la librării online și le primesc mai ieftin datorită ofertelor și nici nu le car acasă din  cealaltă partea a orașului, pentru că eu stau departe de CRAFT Timișoara.

În afara faptului că m-am bucurat de cărțile cumpărate, am plecat total dezamăgită de mult-anunțatul Bookfest Timișoara 2012…

Comments

Oana • March 19, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. richie March 19, 2012 - 08:26 Reply

  Am fost si eu sambata seara. Sunt in total acord cu tine. Ca oferrta de carte Bookfest a dezamagit… poate a mers mai bine in partea de lansari, discutii literare, muzica folk si proiectii de film. Poate.. n-am auzit impresii.

  • Oana March 19, 2012 - 09:16 Reply

   La discutia cu Patapievici a iesit cam ciudat, din cate am inteles. Era un protestatar acolo.

 2. Getatr March 19, 2012 - 09:36 Reply

  Si eu am fost dezamagita de oferta de la Bookfest.. Am luat cateva carti de la Casa de nisip… insa pe viitor prefer sa cumpar cartiile direct din librariile online.

  Si eu i-am ocolit pe cei de la editura Rao dupa ce am citit despre modul in care isi trateaza traducatorii…

  Poate la anul o sa fie mai bine 🙂

  • Oana March 19, 2012 - 11:21 Reply

   Sa speram. Oricum eu astept targul Gaudeamus :D.

 3. La pomul laudat… « Jos nebunia?
 4. Oana S. March 19, 2012 - 11:06 Reply

  Din păcate eu am fost izolată în casă zilele astea din cauza bolii şi n-am ajuns. Deja-s prea multe persoane care spun c-a fost nasol :))

  Aş fi mers la Patapievici pentru autograf, fiindcă am o traumă cu o carte de-a lui pe care am fost obligată (eu + 2 colege) s-o citesc în clasa a 9-a. Carte după care a mers tata până la Braşov, fiindcă doar acolo erau exemplare :))

  • Oana March 19, 2012 - 11:21 Reply

   Chiar nu ai pierdut nimic. Poate mai vine Patapievici in oras, doar e Doctor Honoris Causa la vest.

 5. Alexandra March 19, 2012 - 13:14 Reply

  Poate ar fi o idee buna sa cumperi o carte de gramatica (si, eventual, sa o si rasfoiesti)…poate asa vei invata sa folosesti corect “aceiasi” si “aceeasi” 🙂

  • Oana March 19, 2012 - 15:48 Reply

   Alexandra, multumesc de sfat. Il apreciam si fara ironia pe care nu o vad utila in cazul asta.

 6. aA March 19, 2012 - 15:58 Reply

  si eu am fost tot sambata si la fel de dezamagita, de marimea preturilor. am gasit ceva politist la 5lei, iar in rest am mai cumparat doua de la humanitas, pentru ca nu pot pleca fara sa iau ceva, unde-s multe carti.
  cum spui, sper si eu la gaudeamus, anul trecut aveau oferte garla la 10lei. 🙂

  • Oana March 19, 2012 - 16:24 Reply

   Asteptam Gaudeamus cu nerabdare, vad :).

 7. Monica March 19, 2012 - 21:51 Reply

  Eu de aia iubesc Gaudeamusul:)

 8. crinutza March 20, 2012 - 15:55 Reply

  Eu m-am dus la Bookfest chitita sa-mi iau o carte de la Litera… si n-am gasit-o.
  Chiar, stie cineva prin ce librarie gasesc carti de la ei? N-as face comanda pentru o singura carte :).

 9. Andreea March 20, 2012 - 22:29 Reply

  Si eu am ramas la fel de dezamagita. Nicio oferta adevarata. Si foarte pustiu.
  Eu m-am dus pentru Daniel Cristea Enache, i-am cumparat cartea si am si autograf! 🙂

  • Oana March 20, 2012 - 22:31 Reply

   Macar asta ai rezolvat. Lasa ca vine Gaudeamus :).

 10. ”Magicianul” de John Fowles | Oana Kovacs

Leave a Reply