Oana Kovacs

boli-rare-tratamente-imbecile
2

Bolile atipice și tratamentele cretine

boli-rare-tratamente-imbecile

sursă foto

Pe lumea asta-s tot felul de boli, unele mai ciudate ca alte. Nu vorbesc de răceli, ci de tot felul de rarități, sau nu musai rarități, ci probleme de sănătate pentru care nu există o rezolvare foarte exactă – după tipar, dar pe care toți marii vindecători zic că știu cum să le vindece.

Și nu vorbesc acuma de ăia care ”vindecă” oamenii de cancer cu ceai, rădăcini, vrăji & alte căcaturi, de mor oamenii cu zile că fug de soluții testate și relativ sigure. Ăia deja-s din cu totul altă ligă, au la picioarele lor o serie prea mare de imbecili ca să merite timpul meu. 

Vorbesc de ăia care-s disperați din cauza unei maladii relativ stupide (eu îs alergică, de exemplu – nu e ceva de la care să mor, dar e și o problemă care-mi calcă în picioare calitatea vieții) și care ajung, bieții de ei, disperați fiind, că nu au găsit soluții nicicum, să ceară sfaturi online. Pe grupuri de Facebook, că așa e la modă acum, că vremea forumurilor a apus.

Și așa te trezești într-un grup că vine un om și cere sfaturi legate de tratamente TESTATE (cuvânt cheie, țineți-l minte!) pentru problema lui și sar o mie de înțelepți care veci pururi nu au suferit de așa ceva cu sfaturi despre cum cremele cu lacrimi de pui de panda de la Forever Living vindecă tot, de la răceli la cancer, muci și hemoroizi, sau picăturile naturiste te ajută să nu-ți mai pice părul din nas, să nu mai ai puncte negre sau pete de la soare.

Practic, e plin pe net de dobitoci care recomandă chestii netestate oamenilor disperați. Și oameni disperați care încearcă tot ce li se spune, fără a mai trece mare brânză prin filtrul rațiunii.

Cumva, consider că se merită unii pe alții, dar tot mi se ridică tensiunea când citesc sfaturi și recomandări scoase din puțul gândirii.

Na… o postare scrisă ca să-mi vărs io nervii. :))

Comments

Oana • January 23, 2017


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Moldoveanca January 23, 2017 - 15:08 Reply

  Sunt intr-un grup de fb care se adreseaza unei anumite boli (sau, mai bine zis, spectru de afectiuni). Aceeasi problema – sfaturi de genul “incearca laptele cucului, dar numai sambata dinaintea bobotezei, pe inserat” si “danseaza goala in lumina lunii cu un picior de iepure in jurul gatului”. Problema cea mai mare e ca oamenii astia merg pe principiul “daca e naturist nu are ce rau sa faca”. Ei pe bune? Si ciupercile otravitoare tot naturiste sunt, dar n-am auzit pe nimeni care sa le recomande. Tot pe principiul asta am mers si eu cand mi-am facut ceai de coji de nuca pentru o tuse care nu ma mai lasa. Ghici ce s-a ales de tiroida mea, si asa greu incercata de autoimunitatea corpului meu! Cumva tusea a devenit brusc ultima mea problema.

  Toate tratamentele “naturiste” au efecte secundare. Singura solutie e sa repeti asta mereu si mereu si mereu, ca la copii mici, cu rabdare, de 100 de ori pana cand, macar membrilor activi ai grupului, le intra in cap. Eu sunt ca o moara sparta pe grupul ala, am si mesaj default copiat intr-un txt, nu fac decat sa-i dau copy paste.

  Tata imi spunea mereu sa nu ma pun cu prostii, sa stau in banca mea. Nu sunt de acord. Orice prost poate sa se destepte, solutia e sa-i repeti de 100 de ori aceeasi chestie pana ii intra in cap.

  • Oana January 24, 2017 - 08:47 Reply

   Inteleg ce zici, insa eu mi-am cam pierdut avantul de a ma lupta cu morile de vant. Pur si simplu nu merita efortul, prefer sa ma concentrez pe altceva. Si cred ca stiu si la ce grup te referi… atata prostie pe metru patrat si acolo, ca neregasindu-ma la un moment dat in ”aria de acoperire” am preferat sa ies.

Leave a Reply