Oana Kovacs

Bash – Teatrul Național Timișoara

bash-teatrul-national-timisoara

Despre Bash aș vrea să vă zic un milion de detalii, dar, în același timp, nu-mi găsesc cuvintele. Aș dori să vă povestesc de personaje, ce simpatice sunt, câtă candoare emană și cât sânge rece ascund. Despre povești, aș vrea să vă zic că o să vă farmece, surprindă și șocheze. Mă străduiesc să mă abțin de la prea multe detalii, totuși.

Bash e cel mai bun spectacol de teatru văzut de mine în ultimele luni. Probabil și cel mai simplu, la prima vedere. Doi actori, 4 personaje, nici măcar 5 minute de dialog. Trei povești, aproape zero decor, un scenariu excelent.

Am fost atât, dar atât de încântată de Bash, încât după ce-am povestit de el am primit sarcină de serviciu de la șase oameni să merg să le cumpăr bilete. Și-n ziua cu pricina, în 18 martie, m-am prezentat cu ei la spectacol. Și l-am trăit la fel de intens. Pe ascuns, m-am mai uitat la ei, la fețele lor și la chipurile celorlalți oameni din sală. Bash e atât de bun încât nimeni nu se fâțâia pe scaune. În liniștea care înconjura vocile actorilor se auzea clar respirația spectatorilor. Aveam impresia că o să-mi aud și bătăile inimii în pauzele când nici Alexandra Didilescu, nici Colin Buzoianu nu aveau vreo replică de spus.

Actorii expun atât de bine răul și dragostea bolnavă, povestesc atât de la rece dramele vieții lor, încât, la final, îți vine să mergi să le oferi cartea de vizită a unui psihoterapeut.

Anca mai râde de mine, știind că eu am tendința să merg de n ori la același spectacol, dacă mă prinde. Bash m-a prins. Deocamdată l-am văzut doar de două ori. 🙂

Dacă sunteți curioși să-l vedeți (vă recomand să fiți curioși), se joacă și în 17 aprilie, la Studio Uțu Strugari. Biletul e 20 de lei. Experiența e priceless.

Comments

Oana • March 25, 2014


Previous Post

Next Post

Leave a Reply