Oana Kovacs

Ce e de văzut în Barcelona (atracțiile cunoscute) III

Și partea a III-a și ultima cu atracțiile mega-cunoscute ale Barcelonei!

(Partea I)

Hard Rock Cafe

Pozată dintr-o parte pentru că era PLIN de oameni peste tot

Dar dacă tot am trecut pe acolo și noaptea… 🙂

Un tablou dedicat lui Elvis din interior

The Beatles

Ce-ar mai fi de adăugat? 🙂

Hard Rock Cafe e faiiiiiiiiiin! Permanent plin de lume, cu muzică bună și prețuri așa și așa: o cafea pleacă de la 2 euro, iar o bere de la 5. Noi am încercat faimoasa Budweiser și nu ne-a plăcut.

Boqueria

Nu vă uitați la fotografii dacă vi-e foame. N-oi avea eu multe de zis de piața de mâncare din Barcelona, plină de produse alimentare și mâncare proaspătă, dar sigur am de arătat. N-aș mai fi plecat de acolo!

Intrarea

Stand cu ouă 🙂

Stand cu ciuperci

Stand cu fructe de mare

Only Catalan chocolate 🙂

Diverse bunătăți proaspăt preparate cu pui, șuncă și brânză

Sant Pau del Camp

Cea mai veche biserică din Barcelona

Din două unghiuri

Biserica a fost construită în secolul 9 în… câmp! Mult a trecut de atunci, așa că azi e undeva relativ aproape de centru, la 15-20 de minute de mers pe jos, în El Raval, un cartier aproape de Las Ramblas. Am văzut-o mai mult noaptea, iar ziua e deschisă doar până la ora 13, așa că noi ajungând o singură dată ziua, după prânz, am ratat-o.

Arcul de triumf

Poate era curioși și de moaca mea obosită după toată Barcelona bătută pe jos

Arcul cică ar fi de inspirație franceză, dar eu tare am impresia că și turcii au avut ceva de zis :)). E aproape de următoarea atracție de care vă zic.

Parc de la Ciutadella

Da, oamenii ăștia chiar au așa ceva în parc

Pe principiul dacă nu ne pozează nimeni, ne pozăm noi singuri

Pentru poza asta artistică Alex a reușit să încadreze doarm mamutul (și pe mine), reușind să scoată din peisaj un grup de 4 turiști care nu-și încetau poveștile lângă mamutul meu

So, parcul ăsta e unul din cele mai frumoase din Barcelona. Dacă mergeți acolo să nu cumva să îl ratați că e păcat. Înăuntru o să vedeți și mamutul drăguț de mai sus (în mărime naturală) sau puteți vizita grădina lor zoologică, care e aproape.

În multe din locații se putea intra (Casa Mila, Casa Batllo, Palau de la Musica Catalana etc). Din păcate nu am fi avut timp să vedem atâtea locuri dacă le opream să vedem și interioarele. În plus, era foarte scump, minim 16 euro de persoană, fără ghid. Pentru noi doi, ar fi fost din start minim 32 așa că am preferat să vedem cât mai mult din oraș, fără a intra în prea multe locuri.

Pentru că-n Barcelona îs multe de văzut, mai am să vă povestesc despre câte ceva… răbdare! 🙂

Comments

Oana • October 11, 2012


Previous Post

Next Post

Leave a Reply