Oana Kovacs

5

Bagaj mic și practic pentru vacanță (poze incluse)

Cum vă spuneam (parcă acum 1000 de ani), prin viața mea a trecut și-o vacanță la Florența. Vreau să revin cu povești de pe meleagurile italiene, însă am zis să încep cu ceva practic: ce înghesuim într-un bagaj foarte mic?

Haideți să vă zic ce a însemnat pentru mine un bagaj foarte mic: un troller de maxim 10 kilograme. Daaaaaaar, există două chestii majore de luat în considerare: 1. cele 10 kile-s de fapt 8, pentru că două are geanta. 2. Cele două-s maxim 3-4 că și Alex a avut spațiu în bagaj. Oh, well, nici nu aveți idee ce simplu a fost!

M-am gândit din start de ce e neapărată nevoie și ce combinații de haine fac. Pentru că am stat de luni până vineri și am prins și ploaie și soare știam din start că am nevoie neapărată de:

– blugi,

– pantofi impermeabili,

– geacă,

– bluză călduroasă,

– eșarfă și

– umbrelă.

Un musai? Haine confortabile.

Revenind, blugi ok nu aveam, așa că mi-am luat o pereche Stradivarius înainte să plec. Nu a fost cea mai bună idee a mea evăr, că n-am fost atentă la procentajul de elastan și-am mușcat-o (2% în loc de 5%, cum îmi imaginam și doream). Pantalonii-s bestiali, dar puteau fi un pic mai flexibili la cât aveam de mers pe jos și la câte zeci de kilometri am făcut prin Florența și Pisa.

florenta-la-pas-blugi-must-have turnul-pisa-lista-haine-vacanta

Eh, am supraviețuit. Bocanci comozi și impermeabili aveam, sacou da, bluză călduroasă da (aruncați un ochi la bluza mea de hipster de sus), eșarfă da, umbrelă da (experiența Praga pe ploaie mi-a băgat mințile în cap).

bluza-bagaj-outy-alb-kurtmann

Ca să mă asigur că nu port la nesfârșit aceleași haine, am gândit din start niște combinații: blugi + tricou/bluză, fustă + tricou/bluză & rochiță. Așa că mi-am mai pus în bagaj un tricou o bluză ușoară și frumoasă, simplu de asortat la orice, fiind albă, un tricou negru (am plecat cu unul crem pe mine), două maieuri (negru + culoarea pielii) – ca să nu-mi înghețe șalele (!), o pereche de colanți negri clasici, o fustă, o rochie neșifonabilă și ATÂT. C’est fini la comedie!, cum zicea profesoara mea de română din generală. 🙂

dom-florenta-turisti-colanti-negri haine-bagaj-florenta-kurtmann

În ceea ce privește cosmeticele, am avut așa: șampon de 40 de ml, pastă de dinți de vreo 30, mostre de cremă de față, o loțiune tonică de 100 de ml (boierie!), un săpun solid și o mostră mai ciudățică de cremă de corp, mostră de vreo 10 ml, maaaaaare. Cred că atât.

În orice caz, după ce și-a pus și Alex lucrurile lui și am cântărit bagajul, am constatat că nu depășim 8 kilograme împreună și-am adăugat și-o pereche de balerini (eu) și o bluză sport (el). Ne-am întors cu ele nescoase din bagaj. :))

Mai simpatică a fost faza în care eu m-am prezentat cu acest bagaj la check-in, că era plătit și înregistrat pe numele meu și el cu… poșeta mea în formă de cap de urs panda (cu tot cu urechi!). Suntem niște simpatici, știu. 😛

P.S. În fotografii sunt prietenii noștri cu care am fost în vacanță, Cristi fiind o apariție în premieră pe blog (deși el face o grămadă din pozele pe care le vedeți voi aici).

P.S.2. Puteți verifica promisiunile mele de a nu căra prostii (dacă vi le amintiți). Click pentru teorie, practica tocmai ați văzut-o.

Comments

Oana • November 5, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Adrian Lazar November 5, 2014 - 06:39 Reply

  Frumose pozele. Cand revii cu detalii despre cum a fost?

  • Oana November 5, 2014 - 08:59 Reply

   Zilele viitoare. Timp sa am de sortat poze si de scris. 🙂

 2. Adi November 5, 2014 - 11:08 Reply

  Astept 🙂

 3. Irina Radu November 11, 2014 - 10:44 Reply

  Wooooow, cred ca nu as fi reusit niciodata sa-mi iau atat de putine haine nici daca plecam numai pt 2 zile 😀

  • Oana November 12, 2014 - 13:00 Reply

   Aoleu :))
   Sa stii ca eu m-am obisnuit cu ideea de “bagaj mare, griji multe”, asa ca impachetez light acum. 🙂

Leave a Reply