Oana Kovacs

”Bad Bed Stories” la Teatrul Național Timișoara

Nu cred că v-am zis vreodată, dar pe mine nu mă interesează ce fac cuplurile în dormitor atâta timp cât totul e liber consimțit de cei (minim) doi. Din partea mea n-au decât să fie doar femei, doar bărbați, femei și bărbați, 2, 3, 7, Pi, să folosească frișcă, să se bată, să se hrănească, să, să, să, să nu-mi mai las imaginația să zboare că mai citesc și unii, alții din familie, ideea e că nu mă interesează.

Și săptămâna trecută am fost forțată să văd ce fac oamenii în spatele ușilor închise. Și să aud. Și să aflu. Și nu am fost martoră a poveștilor de dragoste consimțite.

A trebuit să fiu de față când unul din personaje, un domn, i-a cerut unui copil să-l bată. Pentru că asta îl excita. Să se creadă evreu și să fie chinuit de un copil care ar fi trebuit să se creadă nazist.

Am privit cum decurge o relație dintre doi bărbați gay, dintre care unul cu probleme psihice și altul intimidat de ceea ce se întâmplă în jurul lui.

Am fost de față la suferința unei femei care și-a pierdut copilul și care trăiește ascunzându-și și nu prea de soț pasiunea pentru bărbați transpirați și îmbrăcați în uniformă.

Două lesbiene m-au amuzat. Au trecut prin diverse stări, religii, principii, povești și drame cu simțul umorului intact, chiar dacă valorile lor morale se clătinau sau familiile lor oficiale erau destrămate.

Bad-bed-stories-lesbiene

Părinți care fumează jointuri, discută deschis despre libertățile permise în fața celuilalt și nu se jenează de nimic, totul cu o oarecare măsură și grijă pentru a nu trezi al treilea membru al familiei – am fost acolo, în dormitorul lor.

Bad-bed-stories-cuplu

Și în cele din urmă, am fost nevoită să-mi ațintesc ochii pe un cuplu de bătrâni a căror viață sexuală se reduce la bucuria de a folosi un bâzi și a căror lungă istorie de cuplu îi îndeamnă la maximă sinceritate.

Sunt lucruri pe care evit să le aud în viața de zi cu zi, evit să le văd. Lucruri de care nu vreau să știu, peste care aș vrea să trag cortina, la fel cum trag și draperiile când mă deranjează soarele.

La Bad Bed Stories am fost pusă față în față cu multe din informațiile la care consider că nu am dreptul în viața de zi cu zi. Și dacă în viața reală refuz să judec orice ține de intimitatea de cuplu, de data asta am fost în mijlocul acțiunii altora și-am aflat ce simt, ce fac, ce văd și ce zic când închid ușa în urma lor și întorc cheia în ea. Am fost voyeur.

fotografii

Comments

Oana • October 19, 2013


Previous Post

Next Post

Leave a Reply