Oana Kovacs

11

Aventurile sorei Filofteia

De câteva luni bune, vreau, nu vreau, sunt clientă fidelă nocturnă a farmaciei Dona. Nu-s fan, mi se pare că au prețuri mari, tot timpul stau la coadă & so on, dar e cea mai apropiată farmacie non-stop de blocul meu. Și când zic apropiată, închipuiți-vă că e la un minut de mine, pe când următoarea e la vreo 30, deci în toiul nopții fug la asta când îmi dau seama că nu am pastile de alergie sau alte minuni.

calugarita-violentasursă foto

În fine, de când s-a făcut farmacia asta non-stop, de fiecare dacă când ajung la ea noaptea (de prin august anul trecut minim, atunci îmi amintesc exact) dau de sora Filofteia. Nu e o soră din-aia, deși e posibil să fie sora cuiva totuși. Eu îi zic domnișoarei sora Filofteia pentru că de fiecare dată vine la geam rapid, spășită și abia deschide gura. Plus că poarta batic sau alte chestii pe cap. Na, ideea-i că sora Filofteia e ca mâța blândă care zgârie rău. Te vede, te salută timid și-apoi constați că ți-ar vinde și-un cal, dacă ea ar considera că animalul ăsta te-ar vindeca de tuse.

Am avut de-a lungul istoriei relației mele cu soeur Filoftee câteva dialoguri exemplare. Vă redau două:

– Bună seara, vreau și eu ceva pentru alergie. Loratadină sau ceva de genul ăsta.

– Dar ce-ați pățit?

– … am alergie?!

– La ce faceți alergie, ce-ați făcut?

– Știți, am o pisică în casă și reacționez cam urât de la ea.

– Dați-o!

– O să o mai am vreo 10 zile, așa că trebuie să iau ceva până mă obișnuiesc cu ea.

– Dați-o.

– Nu pot, știți, e a unei prietene, nu o pot arunca în stradă.

– Dați-o! Sau și mai bine, vă dau ceva mai folositor!

– Spuneți.

– Medicamentul XYZ (din august 2012 am uitat ce vroia să îmi vândă).

– Cât costă?

– 99,x lei.

– Cââââââââââââât? Dar eu dau 15 lei pe loratadină și cu asta știu sigur că-mi trece.

Sora Filofteia pufnește nervos pe nas. Îmi trântește loratadina salvatoare și trântește geamul.

Mai recent, iar mă trezesc pe la 12 noaptea că n-am ce-mi trebuie în casă. Țup la Dona, sun, vine sora Filofteia la geam.

– Bună seara, o folie de Y vă rog.

– Bună seara. Luați de mult?

– Da, de un număr de … ani.

– Și n-ați pățit nimic la ficat??? Sora Filofteia în panic mode.

Nu. Îmi dați vă rog folia?

– Dar știți că vă atacă ficatul? Luați ceva pentru ficat?

Călcată pe nervi, îi zic că am deja pastile acasă care-mi protejează ficații (pe care oricum mi-i mâncă ea la fiecare întrevedere).

– Mmmmdaaaaa? Ce pastile?

Ei drăcia dracului, deja-mi venea s-o iau de halat prin geam. Fata asta are noaptea timp de interogatorii și pe cât e de micuță și delicată, tot așa atacă în stil de hienă.

Mi-a dat până la urmă folia că m-a văzut că încep să scot flăcări pe nas și fum pe urechi.

Sâmbătă noapte. Mă pun să-mi caut niște pastile… constat că n-am. Bun, mă îmbrac și-l informez pe Alex că merg până la sora Filofteia. Ajung la farmacie. Ding o dată. Ding de două ori. Mai vin două cliente. Ding, ding, ding, ding de o infinitate de ori. Sora Filofteia nimic. Batem în ușă, batem în geam. Sora Filofteia nu apărea. După 10 minute de sunat și bătut, îl sun plină de nervi pe Alex să coboare să dăm o fugă la Vlad, altă farmacie. Până apare el cu mașina, sun, bat, sun, bat, nimic.

Mergem la Vlad. Nu aveau pastilele care-mi trebuiau. Gata, asta e, viața mea se va schimba fără pastilele astea de azi înainte.

Încep să mă gândesc la sora Filofteia cu dor. Poate e un microincendiu la Dona și a murit că n-a mai avut aer. Poate a luat tranchilizante și doarme de se zguduie pereții. Poate e o tâlhărie acolo chiar acum și eu mă supăr de la niște pastile. Poate întreține relații… cu băiatul care livrează pastilele. Poate are un second job și face videochat. Poate, poate, poate.

Ajungem la scară, ne gândim să mai dăm o fugă rapidă la Dona. Sunăm. Nimic. Alex bate. Nervos. Așa, ca să ne audă toată zona. Și apare furioasă ca un leu trezit din somn o domniță urlând la noi că nu-i cazul să batem așa să-i spargem geamurile, că nu-i surdă. ARE YOU FUCKING KIDDING ME??? Îi explic că-n timp ce ea stătea ca o floare gingașă pe pat a pierdut 7 clienți (asta cât am stat eu acolo). Și eu am pierdut 30 de minute din viață pentru o amărâtă de folie de pastile.

mgm-logosursă foto

Brusc, mi s-a făcut dor de sora Filofteia. Așa aș fi cumpărat și niște apă de gură, două pâini, trei plicuri de Whiscas și-o sticlă de vin de la ea dacă era acolo. Dacă sora Filofteia a plecat de la Dona o să consider că e the end of an era.

Comments

Oana • July 22, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Savoir Faire July 22, 2013 - 10:25 Reply

  “Nu e o sora din aia” in sensul ca nu are legatura cu popia sau in sensul mai trupesc ?

  • Oana July 22, 2013 - 10:49 Reply

   Adica nu are legatura cu popia. Doar asa da impresia. Pana o superi. :)))

  • Oana July 22, 2013 - 15:51 Reply

   BTW, daca era sora (as in frate) – era surorii. 🙂

 2. O Oană July 22, 2013 - 13:05 Reply

  Aventuri la farmacie am eu cu picăturile de nas, când toate doamnele de acolo simt nevoia să-mi explice care produce alergie, care e de-un fel, care e mai cu moț, etc. Nu vor să mă creadă că știu de care vreau :))

  • Oana July 22, 2013 - 14:01 Reply

   Am observat ca majoritatea fac asa. Au si ele un target de atins. Doar ca eu prefer sa le las sa si-l atinga cu altii.

 3. Ana Q. July 22, 2013 - 14:19 Reply

  hah, eu nu am nicio vanzatoare preferata, nici nu le retin fetele… le zambesc, le multumesc frumos si cam atat.
  nu m-am “atasat” de niciuna pana acum!

  • Oana July 22, 2013 - 14:21 Reply

   Eu am si unele preferate pe bune.

 4. Alin July 26, 2013 - 07:52 Reply

  Pai fatuca asta a doua, cu siguranta ori se masturba in spate, ori se futea, cum ai zis tu…si na, voia si ea sa aiba orgasm, cum iti permiti sa o deranjezi inainte sa se simta si ea bine ?! :))

  • Oana July 26, 2013 - 08:26 Reply

   Alin, m-ai vazut pe mine sa scriu pe undeva ca unii si altii se fut?
   Am mai avut discutia asta… ma rog, eu am zis, tu m-ai ignorat: vreau sa am un altfel de limbaj pe blog. Vrei sa ma apuc iar de blocat IP-uri?

   • Alin July 26, 2013 - 19:41 Reply

    Aoleu…ce-ai fata, esti nefu ?! Bai, tara de pudibonzi, cu limbajul decent nu ajungem nicaiei, uite in ce stare suntem in 2013, fiindca nu avem curaj sa lovim si sa ucidem, inclusiv din vorbe

    • Oana July 28, 2013 - 19:45 Reply

     Oi fi io nefu, dar tu te comporti ca un taran coborat din varf de deal. E a doua oara cand te voi bana, si daca reapari cu alt IP, zbori direct in SPAM.

Leave a Reply