Oana Kovacs

7

Avem un tigru. Ce facem cu el? (Imbecilitatea de miercuri)

Fază absolut imbecilă în Sibiu:

La grădina zoologică, un îngrijitor a UITAT ușa deschisă la tigru. Sau i s-a făcut rău și a leșinat, ambele simultan, conform cotidianului Agenda care ne prezintă o nebuloasă pusă cap la cap din sursele Hotnews și Mediafax

”Animalul a reusit sa scape dupa ce ingrijitorului care il hranea i s-a facut rau si a lesinat, lasand usa deschisa la cusca, precizeaza HotNews. Tigrul a reusit sa fuga din cauza neglijentei ingrijitorului, care, dupa ce a facut curatenie, a lasat usa custii intredeschisa, sustine insa viceprimarului Sibiului Astrid Fodor, potrivit Mediafax.” 


După cum vedeți, e la alegere, să fie!

Tigrul, ca orice pisicuță pusă pe șotii, a sărit gardul de la zoo și a plecat la plimbare. Când au observat cei de la zoo că felina nu mai e (nu se precizează cum au observat și când, poate tigrișorul s-a plimbat ore bune… numa’ zic!) au dat sfoară-n țară, ca să stea lumea deoparte și s-au pregătit să prindă pisica și s-o tranchilizeze. Doar că cei care trebuiau să prindă tigrul, l-au cam… omorât! Pentru că se pare că pusese viața veterinarului în pericol.

Viceprimarul Sibiului numa’ ce declarase că stau cam prost cu armele cu tranchilizant, mai precis că au doar una, deci am dubiile mele că explicația cu viața veterinarului e veridică. De fapt, tigrul știa că veterinarul e omul ce-l rău care-l vaccina.

În concluzie – că m-am plictisit să gândesc: avem tigri și ne scăpăm de ei. Nu doar că nu avem zoo tip safari în România, unde să stea animalele aproximativ ca la ele acasă. După ce le oferim condiții de motel de mâna a treia, le îngrijim prost, le mai și omorâm. Că atâta putem. Trist. 

Vi se pare că datele făcute publice îndreptățesc decizia de a ucide tigrul? Sau e un bluff nereușit?

Comments

Oana • December 14, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Veronica Stanasel December 14, 2011 - 07:13 Reply

  Offf…ca iar ma enervez cand aud! Cum sa fii atat de cretin sa omori un animal. Pierzi din doua puncte de vedere: 1. Gradina zoologica pierde un exponat, care asa cu ai zis si tu, nu si-l permite sa-l piarda si 2. Se creeaza un adevarat scandal care iti aduce publicitate negativa. Sunt extrem de dezamagita. Sibiul e orasul meu preferat si oamenii de acolo demonstrasera in cateva randuri ca ar putea face o diferenta. Pacat
  Treziti-va la realitate oameni buni. Ne laudam ca suntem in UE si nu stim sa gestionam o situatie care se putea rezolva atat de simplu…

 2. INTJ December 14, 2011 - 15:37 Reply

  ce ma mira pe mine e ca nimeni nu-si pune urmatoarea intrebare: faptul ca suntem oameni (si putem), justifica privarea de libertate a oricarui animal pentru amuzamentul nostru?

  ca nah, daca raspunsul e "da" atunci faptul ca-i impuscat un tigru oricum nu mai conteaza in context. iar daca e "nu" … de ce exista ceva numit "zoo" in primul rand?

 3. Oana December 14, 2011 - 21:31 Reply

  Vero, si eu sunt extrem de dezamgita de "rezolvarea situatiei" :(.
  INTJ, nici mie nu prea mi se pare ok exista gradinilor zoo. Sunt mult prea chinuite animalele.

 4. anda_elena December 14, 2011 - 22:06 Reply

  Zoo ca zoo… Macar lasi animalele in tristetea lor. Dar, ce sa mai spui despre circ? Ideea unui tigru sarind prin foc sau a unui elefant dansand mi se pare de o cruzime fara margini.

 5. Oana December 14, 2011 - 22:37 Reply

  Anda, circul e deja peste puterea mea de intelegere. M-am exprimat odata cand eram suparata ca a murit Knut :(.

 6. Anonymous December 14, 2011 - 22:46 Reply

  🙁 trist.

  – nu merg nici la Zoo, nici la Circ; nu vreau ca banii mei sa incurajeze astfel de actiuni si locuri.

  off-topic: tare mult mi-a placut cartea ce-o citesti acum. sper sa te prinda si sa-ti placa.

  arina

 7. Oana December 14, 2011 - 23:45 Reply

  Arina, nici eu nu agreez astea doua forme de "divertisment". Middlesex m-am prins rau. Pana acuma am avut doua socuri, as sta sa citesc mai mult timp incontinuu din ea, astept weekendul :).

Leave a Reply