Oana Kovacs

12

Avem un obiectiv turistic. Cum îl promovăm? Nicicum, dacă e în Pecica.

N-aveam de gând să scriu pe blog pe motiv că mi-e somn, n-am chef și-s obosită. Și nici n-am poze (încă) cu subiectul de care abia aștept să scriu.

muzeul-digital-pecicasursă foto

Dar tot povestind cu Alex și cu un prieten de niște planuri pe duminică, mi s-a urcat tensiunea. Să vă explic: vrem să mergem să vizităm muzeul digital din Pecica, un oraș situat la aproximativ 75 de kilometri de Timișoara.

Muzeul – centru de vizitare al unei ferme de bivoli, a atras atenția pe plan internațional datorită arhitecturii futuriste inspirate din opera lui Brâncuși. E primul muzeu digital din lume, a fost făcut pe bani europeni și a costat 120.000 de euro (aproximativ cât treptele de la catedrală, mi-a atras Anca atenția, dar noh, noi suntem timișoreni, nu ne uităm la mărunțiș când e vorba de biserici).

Na, toate bune și frumoase: muzeu avem, mașină avem, chef avem.

Să mă uit de programul de funcționare, zic. Caut pe sfântul Google: muzeul digital Pecica. Un milion de știri despre cât e de mirobolantă clădirea, ce arhitecți minunați, câți metri pătrați are, blablablablablaaaaaaaaaa. Nu are site, nu are Facebook. Iau linkurile din Wikipedia la rând: aceleași informații. Era să zic rahaturi, deși nu-s, pur și simplu le-am citit de zeci de ori și NU mă interesează să le tot rerererererecitesc.

Vreau informații utile. Sunt un om care vrea să meargă aproape 100 de kilometri până acolo, să plătească un bilet de intrare și să vadă minunea. Dar am ajuns la concluzia că pe cât e de extraordinară construcția și scopul acesteia, pe atât de dezinteresați sunt oamenii care o administrează. N-am găsit pe net un număr de telefon al muzeului, un orar, o adresă, un pișcot, o măslină, ceva!

Au un obiectiv turistic. Fain. Unic. De văzut. Pe spatele căruia pot să facă bani. Ce mama dracului păzesc oamenii ăia care lucrează în/pentru muzeu???

P.S. Aș vrea în continuare să mă duc, și dacă se poate, să dau un mail omului care se ocupă de muzeu… în scopul unui feedback lung și bine argumentat… Promit să nu-l înjur, chit că am un milion de draci în timp ce scriu. 🙂

Comments

Oana • April 11, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Cristina P April 11, 2014 - 08:16 Reply

  La toate muzeele / casele memoriala din jud. Arad ma duc la risc. nu prea gasesc info nici sa ma tai.

  • Oana April 11, 2014 - 16:10 Reply

   Mda… trist.

 2. Kristina April 11, 2014 - 08:51 Reply

  incerc sa aflu ceva detalii.Am o prietena in Pecica, poate stie ea ceva (eu fiind de origine din Nadlac, 20 km de Pecica).
  Daca aflu dau de veste. M-ar interesa si pe mine sa il vizitez

  • Oana April 11, 2014 - 16:10 Reply

   Hello, Kitty, merci frumos!
   Intre timp am discutat cu arhitectul, mi-a dat niste date de contact, sun si fac un update. 🙂

 3. Kitty April 11, 2014 - 08:52 Reply

  incerc sa aflu ceva detalii.Fiind din zona(mai precis din Nadlac, 20 km de Pecica) am ceva prietene acolo.
  Dau veste daca ceva

 4. dam167 (dam ăla) April 11, 2014 - 08:54 Reply

  Fiind vorba de fonduri europene, eu bănuiesc că nu e clar încă ceea ce se dorește de la muzeul respectiv și sub ce formă se administrează.

  E clar că trebuie promovat, și încă promovat cum trebuie – aici mă refer la ținta promovării, că nu toată lumea știe cine a fost nenea ăla Fibonacci.

  Observ că proiectanții bănățeni promovează ăia câțiva copaci din jurul Timișoarei, nu știu de-astea digitale. O mână de ajutor ar putea veni de la blogării creativi care, în momentul de față descoperă fabrica de bere. Din nou. Iar ieri au descoperit cramele Recaș. A, și fornetti.

  Pare interesant conceptul și aș fi și eu interesat să-l vizitez. Uite, când merg până acolo îmi iau sculele și încerc să fac niște poze cât de cât, poze pe care sunt dispus să le donez blogărilor care reușesc să scrie pe bune despre. Cu condiția să nu aud ”proiect”. Povestim despre și dăm un imbold promovării acestui muzeu, nu proiectăm. În rest, faptul că e în Pecica nu ajută. Hai să fim serioși, cine trece prin Pecica?!

  • Oana April 11, 2014 - 16:27 Reply

   Ar fi super fain sa fie promovat.
   A luat legatura arhitectul cu mine si mi-a dat niste date de contact, am sa sun sa aflu informatii si fac un update la aceasta postare, poate ajung altii pe aici si se lamuresc cum e cu muzeul.

   Habar nu am ce copaci promoveaza proiectantii, fabrica de bere si altele le-am descoperit si eu, o sa am ceva de zis si despre evenimentul ala. Mi-e greu sa cred ca se vor musca cele doua articole. 🙂

   Ar fi misto sa ajungi pe acolo sa faci poze, eu si cand o sa merg o sa fac niste poze lipsite de farmeci si talent, ca n-am nici pricepere, nici aparatura.

 5. Kadia April 11, 2014 - 14:27 Reply

  doh, daca-i digital nu inseamna ca-l vizitezi on-line? 😀
  Acu’ chiar sunt in ceata de ce’i zice digital?

  • Oana April 11, 2014 - 16:29 Reply

   Sincer, Kadia, nu stiu nici eu foarte clar de ce e digital, dar vreau sa merg sa-l vad si te lamuresc. 🙂

 6. Elena M. April 11, 2014 - 15:16 Reply

  Eu am gasit ceva info pe net “Acest muzeu digital exista in realitate si se poate vizita in fiecare zi (luni-vineri) de la ora 8 pana la ora 16 , iar sambata si duminica de la ora 9 pana la ora 17 . Locatia se afla la capatul strazii 339 , nu departe de biserica Romano-Catolica din Pecica ! pt. grupuri organizate se poate face programare la telefon :0745855633”

  de aici : http://www.yoda.ro/smart-nation/proiectul-sf-care-a-pus-romania-pe-harta-digitala-a-lumii.html

  • Oana April 11, 2014 - 16:32 Reply

   Merci, Elena.
   Intre timp am vorbit si cu Claudiu Ionescu, am vrea sa mergem duminica daca e deschis. Am sa vorbesc si cu persoana de contact si fac un update cu informatiile.

 7. Centrul de prezentare al fermei de bivoli Pecica (Muzeul digital) | Oana Kovacs

Leave a Reply