Oana Kovacs

7

”De-aș avea un soț cât o muscă” de Hatice Meryem

Deși ”De-aș avea un soț cât o muscă” de Hatice Meryem este o carte scurtuță, este altfel decât clasicele titluri de beletristică.

O adunare de plăsmuiri, ca să le zic așa, în care autoarea își oferă chiar ei rolul de soție a mai multor tipologii de bărbați. Cum se vede ea în diverse posturi – săracă sau bogată, sprijinită de familie sau nu, fericită sau nu, cu o viață ușoară sau cu una grea e fascinant. Cel puțin așa mi s-a părut mie. Cartea în sine e greu de descris, trebuie citită și simțită. Pe mine m-a prins bine de tot și deși nu-i dădeam mari șanse după titlu, mă bucur că am reușit să trec de prejudecată și să o citesc cu atenție din scoarță în scoarță. Eu am primit-o de la All și tot de la editură a primit-o și Oana M. în urma concursului de prin 19 septembrie inclus în postarea Arta de a face bagaje.

Și după ce am scris eu așa-zisa recenzie (adică mai nimic că-i greu de vorbit de cartea asta) am întrebat-o și pe ea cum i s-a părut și ea mi-a zis despre carte că ”mi s-a parut o lectura usoara, cu istorioare ipotetice simplute. Mi s-a parut foarte interesanta ideea, conceptul in sine al cartii. E bine structurata si este o carte cu si despre viata femeii din prisma unui singur rol al sau: cel de sotie (destul de limitativ din punctul meu de vedere dar pentru majoritatea personajelor inchipuite care sunt femei fara educatie cred ca e ok :D)”.

Decizia de a o citi sau nu rămâne ca de obicei a voastră (deși țin să menționez că eu i-am dat 4 din 5 steluțe pe Goodreads :D).

Interesting fact: după ce s-a mutat în Londra (în 1994), Hatice Meryem a lucrat inclusiv ca menajeră pentru a-și câștiga existența.

Comments

Oana • November 6, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. aA November 6, 2012 - 14:51 Reply

  cum ai zis dupa titlu n-am simtit cine stie ce atractie, insa din cum ai descris-o m-ar tenta!

  • Oana November 6, 2012 - 17:28 Reply

   Sincer eu nu inteleg de ce s-a ales titlul asta ca nu se potriveste unei carti asa frumoase.

 2. O Oană November 6, 2012 - 20:12 Reply

  Urmează să scriu şi eu despre ea în curând 🙂 Nu mă aşteptam să-mi placă atât de mult şi să mă aducă în nişte stări fără nume…

  • Oana November 6, 2012 - 21:33 Reply

   Așa și mie 😀

 3. Marce November 6, 2012 - 20:33 Reply

  Chiar azi mi-am comandat-o,pana sa citesc postarea ta. M-a intrigat titlul. Sunt tare curioasa cum e! 🙂

  • Oana November 6, 2012 - 21:33 Reply

   Eu cred că-ți va plăcea.

 4. Topul cărților din 2012 | Oana Kovacs

Leave a Reply