Oana Kovacs

16

Arta de a face un bagaj

Stând și uitându-mă cu scârbă la trolerul care îmi spune că ar trebui să îl umplu cu haine și chestii strict necesare pentru mica escapadă la Bon Jovi (știu că a trecut și că la voi e luni, dar la mine e vineri și când voi citiți asta eu dorm ca un purcel) mi-am dat seama că ar trebui să îmi reiau vechiul obicei de a face bagaj + listă (între timp am ajuns să urăsc să fac asta).
Pasul 1 – se face lista cu tot ceea ce este necesar.
Pasul 2 – se constată că jumate din cele scrise la punctul 1 îs absolut degeaba și se taie de pe listă.
Pasul 3 – se pun lucrurile pe rând în troler și se bifează ceea ce s-a pus.
Pasul 4 – se verifica încă o dată tot și se pun steluțe.
Pasul 5 – se încearcă închiderea trolerului, dacă nu se închide, cel mai bine e să mă așez pe el, efect garantat!
Pasul 6 – asta e la plecare – îmi aduc aminte că am uitat ceva – se deschide trolerul, se scoate tot repede, se fac bulinuțe pe listă și se bagă tot la grămadă înapoi.
Pasul 7 – se sare pe troler ca să se închidă.
Pasul 8 – se pleacă! (Yay!)
Pasul 9 – la revenirea acasă se scot toate din toate pungile cu chestii murdare, din toate buzunarele, ascunzișurile și hățișurile trolerului. Ceva nu dă la număr. Se caută lista și se fac inimioare.
Pasul 10 – iar nu dă ceva. De pe listă nu se mai înțelege nimic că e toată tăiată, bulinată, stelată, bifată și inimată. Se mototolește lista și se dă cu ea de pereți. Habar nu am ce e în bagaj, ce e murdar, ce e curat și ce lipsește.
De asta nu mai fac eu liste…
Vreun listofil pe aici? Eu am fost, dar m-am vindecat.

Comments

Oana • July 11, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. INTJ July 11, 2011 - 02:44 Reply

  cand aveam vreo 16 ani, fratele mai mare mi-a spus ceva ce am bagat bine la cap: "daca masina ce-o conduci merge si ai rezervoru' plin, nu conteaza ca ai gresit drumu' si tre' sa faci 50km inapoi … da' cand esti pe jos e cu totul altceva". pe undeva asta m-a invatat sa-mi las mereu o marja suficienta de timp … iar faptul ca acum esti aici si in cateva ore poti fi la sute de km departare, m-a invatat ca-n fond ma pot lipsi de aproape orice (remember: sunt doar la cateva ore distanta de casa, locul unde am tot ce-mi trebuie). apoi, crescand si incepand sa castig proprii mei bani … gradul de libertate a crescut.

  in concluzie: i travel light … si inca nu-s senil ca sa am nevoie de o lista pentru putinul care-i inclus in acel "light". :))

 2. Gerhald July 11, 2011 - 03:56 Reply

  Iubesc calatoriile, dar marea mea problema e ca le ador atat de mult ca incep pregatirile cu 2 luni de zile inainte de plecarea efectiva. Vorba vine, sunt in stare sa ajung in gara sau autogara si cu patru ore inainte de plecare. :))

 3. ex-silentio July 11, 2011 - 05:28 Reply

  Eu am ajuns la concluzia că că oricât de bine m-aș "organiza", tot voi uita ceva. Și cu listă, și fără listă. Așa că nu-mi mai fac griji.
  Mai dificil este la întoarcere. Că uit ceva acasă, nu-i bai. Dar să uit chestii importante prin vreun hotel de unde nu mai am cum să le recuperez … e mai grav. De obicei încărcătoarele au această "soartă" 🙂

 4. Amiuţa July 11, 2011 - 06:10 Reply

  Eu inca umblu cu liste. Am descoperit ca imi odihnesc neuronii mai bine (si-i am pregatiti pentru altele 😛 ) daca nu mi-i ocup cu chestii care nu mi se par cruciale.
  Ah, si "altele" inseamna sute de melodii si situatii pentru care pot sa scot ochii. :)))))

 5. issa July 11, 2011 - 08:16 Reply

  Si eu am renuntat la liste…nu mai am nervi de ele !
  De uitat tot mai uit cateva ceva iar cand sunt in masina incerc sa nu ma mai gandesc la ce as fi putut uita.

 6. andrew July 11, 2011 - 11:27 Reply

  Si eu am obiceiul sa fac liste, dar de multe ori uit de ele si nici nu ma mai intereseaza daca am uitat ceva sau nu… lenea e de vina. 😀

 7. Oana Sălcudean July 11, 2011 - 12:20 Reply

  Eu sunt în ţări străine de 2 zile şi deja nu mai ştiu ce am sau n-am în bagaj. Asta în condiţiile în care am început cu lista cu 1 săptămână înainte… Şi tot la gunoi a ajuns. Tot mai sper să ajung cu tot înapoi acasă:))

 8. Oana July 11, 2011 - 19:12 Reply

  INTJ, si eu ziceam ca "I travel light", dar nah… ca femeile :)).
  Gerhald, welcome back! Si eu eram pregatita cu x ore de plecare "pe vremuri", acum procrastinez.
  Ex, si eu am tendinta sa uit cate ceva :).
  Amiuta, bravo pt. liste. Eu faceam ceva de nedescris din ele :)).
  Issa, eu cand ma reintorc acasa ma prind ce n-am :D.
  Andrew, ai nevoie de o lista ca sa nu uiti de celelalte liste :)))).

 9. Oana July 11, 2011 - 21:26 Reply

  Oana, have fun! Mesajul tau a intrat in spam, no idea why…

 10. Diana July 12, 2011 - 11:50 Reply

  Liste fac cu succes, dar nu la bagaje. 😆

  Eu sunt genul care oricum nu își face bagaje mari. Am călătorit prea des în ultimii 4 ani și am antrenament. 😆 Chiar dacă le fac pe ultima sută de metri.

 11. Oana July 12, 2011 - 12:45 Reply

  Mie mi-ar placea sa calatoresc mai des, dar mi-e groaza de facut bagaje.

 12. Ana July 13, 2011 - 09:50 Reply

  Uuu…

  Bagajul meu pentru cand am fost anul trecut tocmai pana la Cluj la Iron Maiden a fost… o sticla de 2l cu ceai (pe care oricum am abandonat-o intr-un tomberon la intrare). Atat

  Ma rog, prin buzunare am mai avut cheile, biletul pentru concert si un pachet cu servetele.
  Si la gat telefonul si o chestie de plastic in care aveam buletinul si biletul de tren.

 13. Oana July 13, 2011 - 10:56 Reply

  Bravo, Ana, asa mi-ar placea si mie dar nu-s capabila :)).

 14. valecsandra July 15, 2011 - 13:00 Reply

  Măi , sinceră să fiu, postul ăsta al tău m-a făcut să râd cu lacrimi. Mai ales la ultimul punct când în sfârşit te-ai hotărât să dai cu ea de pereţi ! Nici mie nu-mi prea plac bagajele pentru că aş fi în stare să iau totul după mine pentru câteva zile, dar procedez la fel ca tine numai că fără listă. Le bag în bagaj pe toate care-mi place, toate chiţibuşurile şi măruntaiele posibile care chiar nu îmi sunt de folos în călătorie, mă uit, scot ce cred eu că nu-mi convine, bag la loc.. mă hotărăsc ce să fac şi la un moment-dat ajung să cred că ar fi bine să-mi iau numai strictul necesar şi cam atât. M-am lecuit de bagaje. :))

 15. valecsandra July 15, 2011 - 13:04 Reply

  Toate care-mi plac*. Mama ei de viteză de scriere .. să-mi fie ruşine.

 16. Oana July 15, 2011 - 22:03 Reply

  Valecsandra, si eu imi pun mie placa cu strictul necesar si tot plec la drum incarcata ca un magar pentru ca eu prin strict necesar inteleg tot felul de chitibusuri care se incadreaza la "in caz de ceva" :D.

Leave a Reply