Oana Kovacs

2

Analize cu iz discriminatoriu și electoral

ungur-care-nu-vorbeste-ungurestesursă foto

Later edit: m-au mai sunat nesimtitii si-n noiembrie. :)) Tot sambata dimineata. Cand am intrebat-o pe domnita de la capatul “firului” cu ce drept ma suna, mi-a inchis in nas. Niste educate. 🙂

Scenariu: sâmbătă pe la 11 dimineața. Încerc să dorm ca să nu-mi bag o furculiță în urechi și să-mi smug ochii (alergia). Sună telefonul. 0266/202030. Mă trezesc în ideea că a murit o mătușă putred de bogată de care nu știam și pe banii ei fie sponsorizez cercetarea în vederea găsirii unui tratament de alergie, fie îmi cumpăr o furculiță cu diamante de băgat în ochi.

Așa… să revenim, mă sună de la numărul 0266/202030 o tăntiță care vorbea românește cu un accent maghiar de mi-era frică de vreo pedeapsă divină venită via bunică-mea. Și nici bună dimineața, nici du-te naibii, nici anyád picsaja, direct mă întreabă dacă vorbesc maghiara. Ăăăăăăăăă, whaaaaaaaat? Îi zic că nu și dă să-mi închidă. Noroc că nu-mi erau încă sinapsele anesteziate de pastile, că o întreb: Stați, mă sunați așa, nici nu vă prezentați, nici nimic, nu-mi spuneți de unde aveți numărul meu și gata? Îs rea și impresionantă, chiar și prin telefon se simte, așa că a și-nceput să se bâlbâie și să-mi explice că dacă vorbeam maghiara aveam parte de analize gratuite (în fucking Harghita?!) și că m-a recomandat (oh, the joy and the magic of this word!, un cuvânt sub incidența căruia intră toate bazele de date cumpărate ilegal) cineva sub numele de Kovacs Maria (cred că bunică-mea, de unde îi, se sparge de râs).

keep-calm-ungurescsursă foto

I-am zis că-i o greșeală și-am închis. De fapt, mișcarea mea a fost o greșeală, că n-am cerut mai multe informații. Am căutat apoi numărul 0266/202030 pe net, dar nu l-am găsit. Am vrut să sap mai adânc, dar oamenii-s acoperiți. Nu-i poți suna. Te găsesc doar ei, ca mafia. :))

Deci am ajuns la concluzia că-i ceva șpagă electorală de 2 bani. Discriminatorie că, deh, nu-i suficient să te cheme Kovacs, trebuie să știi mai mult decât înjurături în limba patriei tată ca să te califici la mocăciuni. Dacă au de gând și candidații români să ofere beneficii medicale potențialilor punători de ștampilă, nici nu m-aștept să aflu. Că doar am nume maghiar.

Unde pot să mă plâng și eu că-s discriminată-n țara mea când vine vorba de pomeni electorale?

Comments

Oana • September 22, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Nevasta lu’ Bunicu September 22, 2014 - 20:35 Reply

  Relax, n-are legatura cu faptul ca te cheama Kovacs. Aceeasi zi de sambata, ora 13.30. Ma suna 0266/200420, cu aceeasi intrebare. Eu sictirita de fel de telefoane la ora pranzului, am zis “nu” ferm. Doamna mi-a explicat ca-i pare rau, eu i-am zis ca mie nu si am inchis, presupun eu concomitent.
  Vineri, 19, soferul cu care eram in deplasare pe frumoasele meleaguri timisene, primeste un telefon similar, nu cunosc numarul.
  Cel de pe care am fost eu sunata, l-a gasit Bunicu’ pe google 😛
  http://www.stiridecluj.ro/social/clujean-invitat-telefonic-la-un-simpozion-in-maghiara-cum-nu-vorbiti-maghiara-oricine-din-ardeal-stie-maghiara

  • Oana September 22, 2014 - 20:52 Reply

   Hahahhaaaa, ce tare :)))))

Leave a Reply