Oana Kovacs

8

Alte 5 chestii pe care trebuie să le știi când te muți de acasă

sursă foto

Mi-am amintit de postarea Monicăi scrisă în febra mutării și mi-am dat seama că pe lângă chestiile menționate de ea, ar mai fi unele de știut, chestii pe care nu prea le zice nimeni că-s genul care se vor a fi date uitării și incluse în categoria ”de coșmar”. Citește-le la mine și roagă-te să scapi. 😀

1. O să faci curățenie de o să-ți iasă ochii. Mai ales dacă au fost chiriași în apartament, am observat că majoritatea lasă dezastru în urma lor. Dacă te muți într-un apartament cumpărat unde a stat proprietarul înainte, șansele să găsești o varză scad.

Noi stăm în chirie și am blestemat foștii chiriași pentru ce au lăsat în urma lor…

2. Fă-ți buget de cumpărăruri, indiferent că vrei doar să faci curățenie, să renovezi sau să cumperi mobilă. După ce l-ai făcut, mai adaugă între 15 și 25% din sumă pentru că o să apară cheltuieli neprevăzute.

Noi am luat inițial o porcărie de tifăl că nu știam că trebuie să ne uităm pe găleată la acoperire. Așa că am luat unul care trebuia dat în vreo 4 straturi :)).

3. Dacă prietenii te întreabă ce să-ți ia, spune-le! Altfel te trezești cu 10 polonice și niciun tirbușon.

Eu știu. Că-i întrebam pe toți care veneau la noi dacă vor vin și apoi îmi dădeam seama că n-am cu ce să îl desfac… noroc că ai noștri prieteni sunt înțelegători :).

4. Dacă-ți propun prietenii să vin să te ajute, nu accepta. E o capcană! 😀 Tu o să te enervezi că ei nu fac anumite chestii ca tine și ei o să te persecute când se mută.

Mie mi-a spus o prietenă înainte de mutare că vine să mă ajute să șterg praful și chestii light că ea oricum se mută în ditamai casa și are nevoie de ajutor serios… Am zis pas. 🙂

5. Nu fă mâncare cât pentru o armată de primele sărbători. Dar nici nu-i lăsa pe ai tăi să-ți gătească cât pentru o armată că nu e OK. Trebuie să existe echilibru.

Noi la primul Crăciun am vrut să ne dăm în stambă cu talentele noastre culinare și am exagerat rău de tot.

 M-a apucat febra how-to-ului, vedeți și mâine. 🙂

Comments

Oana • November 6, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Savoir Faire November 6, 2012 - 07:36 Reply

  da’ sa vezi ce nasol este cand cumperi mobila si esti nevoit sa te muti in alt apartament, la un etaj superior si intr-un bloc fara lift.
  Dupa ce incarci si urci pe scari jumatate de camion de mobila, mai mult ca sigur o sa te razbeasca foamea.
  Dar unde gasesti sa mai cumperi de mancare la 11 noaptea ? 😀

  • joe November 6, 2012 - 08:59 Reply

   Chestia 6: Cumpara-ti un scripete.

   • Oana November 6, 2012 - 14:12 Reply

    Pentru?

  • Oana November 6, 2012 - 14:10 Reply

   Mobila n-am cumparat niciodata, in schimb “am” construit (tata) un dressing sa am sa-mi pun toate prostiile.
   Noaptea la ora 11 comanzi pizza :D.

   • Savoir Faire November 6, 2012 - 14:38 Reply

    De obicei cand te muti in casa noua nu cunosti imprejurimile,deci e putin posibil sa cunosti pizzeriile din zona si putem presupune ca vechia ta pizzerie nu face livrari in zona 😀
    Unde sa mai adaugi ca pe plaiurile mele pizzeriile nu au mereu orar nocturn, rau ca in ultima ora de livrari sting cuptorul u.u

    • Oana November 6, 2012 - 17:26 Reply

     Noi avem pizzerii non stop :D.

 2. Monica November 6, 2012 - 09:33 Reply

  Dragă, eu încă nu am tirbușon și beau vinul cu gust de plută, după ce râcâi juma de oră dopul cu cuțitul :)). Sper să nu mai uit a mia oară când merg la cumpărături să iau unul.

  • Oana November 6, 2012 - 14:12 Reply

   :))))
   Bun, bun!

Leave a Reply