Oana Kovacs

3

Ador Copiii resetează sistemul

V-am mai povestit eu de Ador Copiii în câteva ocazii și puteți vedea site-ul și la mine în blogroll oricând vreți. Doar că acum, Simona mi-a transmis că are ceva de anunțat destul de urgent, așa că o să vă rog și pe voi să răspândiți vestea dacă vreți și dacă puteți.

Asociația începe campania Resetează Sistemul și prin aceasta, comunitatea familiilor adoptive își propune să rezolve cât mai urgent eficientizarea procedurii de adopție pe teritoriul țării noastre.

Conform Ador Copiii ”legea adopţiei 273-2004 republicată incă NU este aplicată CORECT in directiile de asistenţă socială si protecţie a copilului din Romania” ceea ce este foarte grav. În traducere, zeci de mii de copii sunt blocați în sistem, adică trăiesc în case de copii (sigur știți care-s condițiile de trai acolo) în loc să ajungă la familiile care îi doresc și care așteaptă luni bune sau chiar ani ocazia de a deveni părinți.

Din punctul meu de vedere, într-o țară în care există mai mulți copii decât familii doritoare de a avea un copil adoptat e inadmisil să se miște lucrurile atât de încet și cuplurile să fie lăsate să aștepte.

Ca să nu rescriu ceea ce Simona și echipa Ador Copiii a scris extrem de clar, vă spun că asociația are nevoie de voluntari. Care-s obiectivele campaniei Resetează Sistemul și prin ce acțiuni vor fi ele atinse citiți aici.

Iar dacă vreți să fiți tot timpul la curent cu acțiunile asociației, dați-i un Like pe Facebook.

Comments

Oana • October 22, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. vienela October 23, 2012 - 06:53 Reply

  As vrea sa cred ca astfel de actiuni ar putea schimba ceva in sistem, dar nu prea reusesc. Suntem prea adanc ancorati in nepasare si lene.
  Mult succes!

  • Oana October 23, 2012 - 08:04 Reply

   Eu cred sincer că pentru copii se poate. Trebuie!

   • szasz ildi October 24, 2012 - 11:35 Reply

    si eu sper sa se schimbe ceva cu aceste actiuni..sint prea multe familii care asteapta sa poata adopta un copil si prea multi copii care zac in maternitati in loc sa fie alaturi de o familie iubitoare….si noi sintem o familie care dorim sa adoptam un copil avem atesta de aproape doua luni si inca nu am primit nici un telefon

Leave a Reply