Oana Kovacs

13

Acum că ești una de-a noastră

apartinerea-de-grup-reclama-stupida-youtubesursă foto

Eram pregătită să scriu o postare melodramatică, romantic-visătoare, plină de speranță că lumea nu se duce de râpă, și ca să curgă inspirația mi-am pus și-o melodie să mă ungă pe suflet – una de pe YouTube. Și-atunci mi s-a dus dracu’ zenu’.

Nu doar pentru că minunatul YouTube e moartea pasiunii de când cu reclamele, dar și pentru că are reclame incredibil de tâmpite. Poate ați și recunoscut citatul din titlu, parte dintr-o propoziție de-o inteligență și logică cum rar se poate observa – ”Acum că ești una de-a noastră trebuie să-ți placă” nu știu ce rahat pe băț. În fine.

Nu mă aștept de la reclame să educe copiii, să fim serioși, de aia au părinți care-i proiectează și-i aduc pe lume, ca să și-i livreze în bune condiții la majorat, dar fac cu nervii când aud inepții cât Casa Scânteii în reclame, gen propoziția asta de v-am scris-o mai sus.

Mă isterizez rău de tot când se pune problema așa. – dacă vrei să fii în grupul nostru trebuie să – e stupid și e greșit dintr-o mie de motive.

Și nu pentru că vai-Doamne, văd copiii și învață că dacă vor să se alăture unui grup trebuie să renunțe la personalitatea lor și să devină niște mici copii ale liderilor grupului, ci pentru că inclusiv adulților li se pară normal să-și altereze felul de a fi ca să fie acceptați. WTF?!

Nu zic să fim niște sălbatici care dau cu parul în loc să accepte și mici compromisuri ca să fie bine, ca să nu fie rău, dar chiar să devenim niște roboței industriali identici cu prietenii noștri nu e ok. Mai ales că în tâmpenia aia de reclamă era o inepție gen dacă vrei să ne placă de tine trebuie să-ți placă horoscopul sau ceva bullshit de genul ăsta.

Yay! Genial! Și nu doar că reclama e idioată și am mai auzit-o încă o dată de când scriu (la două din trei melodii), dar mă tot gândesc că niște persoane au gândit-o și altele au aprobat-o. Genial! NOT!

Comments

Oana • September 25, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Savoir Faire September 25, 2013 - 07:54 Reply

  Nu inseamna in mod obligatoriu ca renunti la personalitatea ta.
  O poti integra, o poti adapta, plecand de la premiza ca personalitatea ta e una de tip floating, nu una de tip fixed.
  Sunt grupuri si grupuri. Unele impun schimbari radicale, altele impun schimbari minore, altele doar sugereaza anumite schimbari si altele te accepta fix asa cum esti.
  Aceste selectii (naturale sau artificiale) tin de diversitate si duc la evolutia grupului respectiv (evolutie in sens de slefuire,, moderare).

  • Oana September 25, 2013 - 08:23 Reply

   Pai si eu am exprimat cam ce spui tu, dar mai babeste :).
   Ideea-i ca atunci cand se pune problema in stilul “ca sa fii de-al nostru trebuie sa” si acel trebuie sa nu reprezinta o trasatura, sa-i zic, morala, (sa fii corect, sincer etc), ci o tampenie gen “sa-ti placa bulinele roz”, nu mi se pare ca e vorba de adaptare, ci de superficialitate si a celor din grup si a celui care doreste sa intre in grup.

 2. Roxana September 25, 2013 - 08:10 Reply

  Eu nu ştiu numai partea aia de început din reclamă, până când trec secundele alea minune and the almighty YouTube îţi dă voie să te uiţi la clip… dar poţi să-ţi mai citez şi alte începuturi de reclame sau să-ţi fredonez melodiile cu care încep! 🙂

  • Oana September 25, 2013 - 08:24 Reply

   Stai linistita ca le stiu si pe alea de la Mercador. :)))))
   Inca nu le-a venit randul. >:)

 3. Miss I. September 25, 2013 - 08:18 Reply

  Și mie mi se pare atât de aberantă reclama. Adică auzi, trebuie să-ți placă horoscopul, pentru că, nu-i așa, înclinarea spre a crede sau nu în horoscop e o chestiune definitorie pentru o persoană, ce să zic.

  Ce voiam să-ți zic de fapt, e să-ți instalezi Ad Block Plus. E un add on care mi-a fost recomandat și mie ieri și blochează reclamele. Am dat cred 20 de clipuri la rând să mă asigur că merge și până acum a mers 😀 Valabil și pentru reclamele de la începutul episoadelor din seriale de pe 990 😀

  • Oana September 25, 2013 - 08:37 Reply

   Ioana, fix inainte sa citesc postarea ta am auzit pe cineva in birou “instaleaza-ti Ad Block” si ma gandeam ca pentru ceva reclame de pe site-uri e. O sa fac asta. Merci de sfat!

 4. Savoir Faire September 25, 2013 - 08:37 Reply

  A da, uitai, dar noroc cu Miss I.
  Exista aplicatii pe chrome care blocheaza reclamele din clipuri si nu numai.

 5. Mehigh September 25, 2013 - 08:40 Reply

  Din cauza youtube-ului si reclamelor sale mi-am instalat adblock plus pe toate browserele. Acum am un internet ad-free si pot dormi linistit cand adblocker vegheaza pentru mine.

  • Oana September 25, 2013 - 09:01 Reply

   Hi, hi, chiar asta zicea si Ioana mai sus. Asta voi face si eu, iti dai seama.
   Nu o sa mai am ce hate-ui din cauza voastra si o sa ma transform intr-o pisica zen. :))

 6. Andreea D. September 25, 2013 - 09:01 Reply

  Dacă-mi amintesc bine e una dintre reclamele de la Always şi al lor club minune :))
  E de-a dreptul tâmpită şi e şi mai tâmpită când abia aştepţi să înceapă o piesă…asta ca să nu mai zic că s-au tâmpit şi cei care au facut-o publică.

  • Oana September 25, 2013 - 09:02 Reply

   Daaaaaaaaaaa, Always! 😀
   Ei sunt. :))

 7. dam167 (dam ăla) September 25, 2013 - 09:57 Reply

  Subscriu, cum ar zice blogării subscriitori. E ca și cum intri pe un blog și dai de reclame (vorba aia, moartea pasiunii) la cozonaci. Da’ cică soluția e să închizi fereastra și să nu mai citești. Acum na, pe bloguri e o regulă nescrisă treaba din titlu, pe motiv că băi, acum a mai tras și blogărul o reclamă, live with it.

  Și și să vezi, ultima frază se aplică în blogosferă, căci reclamele sunt la fel (pe bloguri diferite) și sunt aprobate de producătorul de cozonaci!

  • Oana September 25, 2013 - 10:10 Reply

   Pai cum poti folosi Ad Block pe YouTube, merge si X rosu pe bloguri. 🙂

Leave a Reply