Oana Kovacs

2

“Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

guillaume-musso-vei-fi-acolo-all

Pentru că-n ultimii ani cărțile polițiste nu m-au mai pasionat ca pe vremuri, am trecut la altfel de mistere. Și cum am noroc cu editura All (a cărei Brand Ambassador sunt) care nu mă lasă să sufăr de foame de lectură, l-am descoperit pe Guillaume Musso. Habar nu am cum e el în realitate, dar mi-l imaginez ca pe un tip tânăr, fain, cu mulți prieteni și mult mai multă imaginație.

Toate cărțile lui sunt încărcate de neprevăzut, și totuși niciuna nu seamănă cu cealaltă. Nu scrie după vreo rețetă, dar are un stil ușor de recunoscut. Scrie pentru toată lumea și publică genul ăla de cărți pe care-ți vine greu să le lași din mână pentru că te macină curiozitatea.

Dar în seara asta vă povestesc despre Vei fi acolo? – carte care abordează o temă la care eu strâmb din nas de obicei, călătoria în timp. Nu de alta, dar cam în toate cărțile și filmele în care a existat subiectul ăsta, erau date niște explicații de fizică, probabil banale, dar prea complicate pentru mine. Musso explică firul acțiunii foarte pe înțelesul meu, așa că m-am înțeles bine și cu această carte a lui.

Îl prezintă pe Elliot, un doctor a cărui viața se învârte în jurul muncii și a lui Angie, fiica sa. Deși are cam 60 de ani, încă suferă după dragostea vieții lui, Ilena, o femeie care a murit cu 30 de ani în urmă. Cea mai mare dorință a lui e să o revadă și să o salveze, dar când acest lucru devine posibil, medicul nu poate să nu se întrebe ce se va alege de destinul fiicei sale, pe care riscă să-l… șteargă din istorie.

Și-atât! Aflați voi ce se întâmplă mai departe, nu vreau să vă zic tot. Trebuie să citiți și voi despre alegerile făcute de un bărbat care trebuie să se decidă care viață e mai importantă – cea a femeii iubite sau cea a fiicei dragi?

Vei fi acolo? de Guillaume Musso o găsiți la editura All, la prețul unui Cuba Libre și-al unui pachet de țigări. Eu zic că merită să o alegeți în locul lor.

Comments

Oana • August 15, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Nevasta lu’ Bunicu August 17, 2013 - 06:05 Reply

    Dintre cartile scrise de Guillaume Musso si aparute la noi, mie cel mai mult mi-a placut “Fata de hartie”. Si daca-ti place Musso ti-ar place si Marc Levy, dar el e publicat la Editura Trei. Incearca “Unde esti” al lui Levy, pentru mine a fost prima intalnire cu autorul si m-a determinat sa citesc tot ce am prins. Este la biblioteca, eu de acolo ma aprovizionez 😛

    • Oana August 17, 2013 - 10:40 Reply

      Merci, Alinuta! :-*

Leave a Reply