Oana Kovacs

8

A cui e Jetta?

reclama-stupida-jettasursă foto

Nu știu câți ascultați emisiunile de la radio, eu asta fac dimineața în drum spre lucru sau așa, în general, dacă am drum prin oraș.

În orice caz, după cum v-am mai povestit, dimineața, radioul meu merge pe Europa FM, pentru că-l ascult pe Moise Guran și trag cu urechea și la discuțiile de dimineață dintre Monica Anghel și colegii ei. Și cum am de mers între 25 și 40 de minute, depinde de trafic, prind și reclame.

În general reclamele de la radio mi se par total neinspirate, dar e una la Jetta pe care n-o înțeleg și pace. Dar să vă redau dialogul, așa cum mi-l amintesc:

El: Iubito, Jetta e a mea!

Ea: Da, e a mea!

El: Nu, repetă după mine: Jetta e a mea!

Ea: Jetta e a mea.

El: Nu, draga mea, nu e a ta, e a mea.”

Mai ceva bla-bla stupid, că e mașina lui și nu a ei, ca să intre la final o voce care să zică: ”Ofertă adresată persoanelor juridice.

Cine îmi explică și mie acuma de ce e o reclamă adresată persoanelor juridice, adică firmelor, cu o familie în rolul principal? Pe bune, nu fac mișto, mă gândesc serios că poate sunt eu mai blondă și nu mă prind. Dar nu pricep și pace ce-au bărbatu’ cu nevastă-sa de discutat despre mașina firmei. Doar dacă ar fi firma lor.

Culmea e că și pe Alex l-am întrebat și-mi zicea și el că a auzit-o și nu a înțeles logica ascunsă din spatele ideii reclamei.

Vreun reprezentat/angajat Volkswagen e pe aici ca să facă lumină? Nu de alta, dar mor de curiozitate a cui e Jetta aia, iar faptul că nu-s lămurită îmi strică ziua, și știți că ziua bună se cunoaște de dimineață, nu?

Comments

Oana • March 28, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. dam167 (dam ăla) March 28, 2014 - 09:13 Reply

  Nu e nici o logică ascunsă. Foarte multă lume cumpără mașini noi cu statutul de persoană juridică. Da, firmele lor, firme mici. Sunt mult mai puține firme mari în țara asta decât se crede, din cauza taxelor mari. E foarte greu să ai o dezvoltare liniară de la an la an, dar asta e o altă discuție.

  Cum spuneam, familiile își cumpără mașini pe firmă. Mai deduci, mai decontezi, mai asta e. probabil leasing-ul e cea mai populară formă. Foarte puțin persoane fizice (aici recunosc, din ce am auzit/văzut eu) iau mașini în leasing.

  Cât despre reclamă, eh, mai ca la noi. Fără noimă, fără ceva special, texte iritante. Totuși, sună parțial mai bine decât aia unde cântă copiii ”vine vine primăvara”, reclama fiind la acumulatori de mașină Rombat.

  • Oana March 28, 2014 - 09:42 Reply

   Aia cu “vine, vine primăvara” mai e cum e, dar aia cu “tușești ca un măgăruș” iar e extrem de enervantă, cel puțin pentru mine. Și reclamele de Crăciun la Euro sau Galeria 1 au fost ucigătoare de materie cenușie.

   • dam167 (dam ăla) March 28, 2014 - 09:59 Reply

    Păi cu traseul blogăr -> PR -> marketing ce altceva poate ieși?

    • Oana March 28, 2014 - 10:01 Reply

     Stai că nu pricep ce-are blogăru’ cu reclama radio? Am pierdut ceva?
     Nici PRu’ n-are treabă cu reclamele alea…

     • dam167 (dam ăla) March 28, 2014 - 10:14

      Ăștia creativi din spatele reclamelor de unde crezi că sunt racolați? La ce chestii media scot sigur sunt de-ăștia cu brand personal. Pentru reclame fine chiar ai nevoie de oameni capabili și de bani. Altfel, o iei pe Sabina Cornovac și o pui să facă chestii pe acolo.

     • Oana March 28, 2014 - 10:26

      Trebuie sa-ti dau dreptate la o chestie: om de publicitate probabil nu e. Dar vreau sa cred ca o persoana care lucreaza in domeniu se gandeste la conceptul ala amarat de public tinta atunci cand lucreaza la asa un proiect.

 2. Ana Q. March 28, 2014 - 23:56 Reply

  :)) lol, nu am auzit-o dar m-ai facut curioasa, eu de obicei tin radio-ul in drum spre serviciu pe rock fm si n-am auzit-o pana acum dar ei nici nu pun atat de multe reclame ca alte posturi.

  • Oana March 29, 2014 - 00:51 Reply

   Habar n-am daca e si pe acolo. Is curioasa daca o prinzi si tu pe undeva ce parere-ti faci.

Leave a Reply