Oana Kovacs

8

2013 – cu liniuțe și secretomania pentru 2014

Chiar dacă la final de 2012 am mărturisit că am încheiat anul cu lista bifată oarecum anapoda, n-am dat prea multe detalii legate de planurile pentru 2013 pe motiv că așa-s eu, secretoasă. Am înțeles că e ceva specific capricornilor să tacă și să facă și credeți-mă, mă încadrez foarte bine în tipar.

2014

sursă foto

Pe 2013 mi-am dorit tare mult să închei anul cu același job, să-mi meargă bine pe plan profesional, să reușesc să am parte de vacanță și să îmi iau mașină. Și să citesc 52 de cărți. Șiiiiii să meargă totul strună în viața privată, că… dacă dragoste nu e, nimic nu e! 🙂

Așa că:

– am același job, sper să-l am și să fie și mai mișto în 2014;

– am avut câteva proiecte mișto de freelancing, datorită blogului și nu numai, evident, visez să am mai multe și mai faine și la anul care vine, nu doar pentru că reprezintă un venit important în plus, ci și pentru că am ajuns să mai învăț diverse lucruri și să cunosc oameni mișto datorită muncii mele extra-job;

– am avut două vacanțe superbe; prima, în Grecia, a fost de pură leneveală, ciudată treabă pentru mine, obișnuită cu agitația, dar mi-am scos pârleala când am vizitat Italia, San Marino și Vaticanul în septembrie;

– în rest m-am mai plimbat prin țară, cred că a fost prima vară în care n-am avut timp să mă plictisesc: am fost și la Ponoare, am văzut Podul lui Dumnezeu, l-am văzut pe Decebal pe Dunăre;

– era cât pe ce să uit că datorită Andreei am avut parte de un weekend ud și minunat la Praga, oraș de care m-am îndrăgostit!

– în octombrie, la fix un an de când am fost concediată am cumpărat-o pe Tes, mașina mea, pe care nu trebuie să o împart cu nimeni. 🙂

– nu am citit 52 de cărți, așa cum mi-am dorit. Poate ajung la 42, poate.

– șiiiiiiiiiii, foarte mega-extra-incredibil de important pentru mine, mi-a mers bine pe plan personal, ceea ce e foarte important, că de aici mi se pare că pleacă totul mai departe, dacă-s fericită cu prietenul și mă susține în ceea ce fac, e mult mai ușor tot ce vine pe lângă.

Cam atât referitor la dorințe, pe lângă ele am mai avut parte și de bune și de rele:

Colaborările cu Teatrul Maghiar Csiky Gergely și Teatrul Național mi-au făcut anul muuuuuuuuuuuult mai frumos și m-au făcut să mă întreb cum am trăit atâta fără să merg des la teatru.

Tot în 2013, deși nu pot să zic că astea îs niște realizări ale mele, evideeeeeeeeeeeent, mi-am măritat prietenele. 🙂 Doamna sus-numită, zisă și Tomată, dar și prietenele mele cele mai bune, care amândouă au făcut pasul cel mare vara asta.

Un aspect extrem de important pentru mine legat de anul ăsta e că e anul în care am avut bucuria de a repara și îmbunătăți niște relații extrem de importante pentru mine, atât de importante încât nu pot să vă zic ce fericită mă face să le știu pe calea cea dreaptă. Necazul e că am suferit dezamăgiri din cauza altora, dar well, nu se știe niciodată ce va fi mai departe…

Am ținut morțiș să las ceea ce e negativ sau pur și simplu groaznic de trist, la final, pentru că nu-s fapte pe care să insist. În martie mi-am pierdut una din bunici. Deși relația noastră nu era tocmai ca-n povești, am suferit foarte tare după și-n primele săptămâni am plâns zilnic, inclusiv pe ascuns. Nu m-am mai lovit de moartea cuiva apropiat și-am reacționat prost, n-am știu nicicum să gestionez situația. În cele din urmă m-am obișnuit cumva cu ideea și cu responsabilitățile care mi-au survenit mie în urma a ceea ce s-a întâmplat.

_________________________________________________________________________________________

Și apoi mi-am văzut de job, scris, condus, trăit, și-a venit Crăciunul și-am găsit-o pe Tes lovită în parcare și am sărbătorit 26 de ani de awesomeness și here we are, gata de un an mai bun, mai frumos, mai fericit, mai împlinit.

Ce vreau de la 2014? Hmmm… pentru unii dorințele mele-s banalități, pentru mine sunt ca niște munți extrem de înalți care trebuie urcați. Sper să îmi meargă la fel de bine pe plan personal și profesional și-n 2014 și le voi îndeplini. Mai vorbim despre asta peste un an.

Comments

Oana • December 30, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Monica December 30, 2013 - 10:28 Reply

  Ai avut un an frumos 🙂
  si sa ai un 2014 la fel de frumos.
  >:D<

  • Oana December 30, 2013 - 11:06 Reply

   Am avut. Sunt o norocoasa! Iti doresc si tie un 2014 excelent! :-*

 2. Bia December 30, 2013 - 10:45 Reply

  Îți doresc un 2014 MINUNAT ca tine 😉
  >D<

  • Oana December 30, 2013 - 11:08 Reply

   Si tie, Bia, un an superb!!! :-*

 3. Aliceee traveler December 30, 2013 - 11:14 Reply

  Ai avut un an bun si iti doresc un 2013 si mai bun!

  • Oana December 30, 2013 - 11:15 Reply

   Merci, Alice, si tie la fel, unul plin de calatorii unde iti doresti tu mai mult si mai mult!

 4. O. December 30, 2013 - 13:46 Reply

  Ai făcut multe! Te invidiez puțin că ai călătorit așa mult. Plănuiesc să fac și eu mai multe drumuri prin țară și prin străinătate în 2014. Așa-i frumos, ca în fiecare an să vrem să facem mai multe ca în anul precedent 😀 Spor să ai în toate!

  • Oana December 30, 2013 - 14:31 Reply

   Merci!
   Am fost o norocoasa cu calatoriile, recunosc, multe chestii au fost surprize si pentru mine. Sa vedem in 2014. Sa ai un an superb!

Leave a Reply