Oana Kovacs

Donkey Shrek Magar Care Canta
3

1500 de “prieteni”, 50 de oameni

Facebook ăsta. Nu știu de ce le-a zis conexiunilor prieteni. Nu știu câți astfel de prieteni aveți voi pe Facebook, dar eu am mulți 1228. Estimam eu că-s pe la 1500, dar văd că nu am ajuns încă la cifra aia. Ei bine, din ăștia o mie două sute douăzeci și opt, cred că vreo 50 chiar postează chestii interesante și umane.

Umane = nu căcaturi cu sataniști care au ars ca-n iad la Colectiv. Că-n ultimele zile am avut campanie de unfollow, nu alta, nu doar pentru că prietenii mei de pe Facebook s-au dovedit a fi aproape toți experți în arsuri, fum, explozii, muzică, satanism, ortodoxism, conspirații, teorii, revoluții, sânge și politică. Probabil vă întrebați de ce nu dau și unfriend – pentru că fie colaborăm pe diverse proiecte, fie ne știam din copilărie, fie ni-s părinții prieteni dintotdeauna și așa mai departe.

Mai drept ar fi să îi zic fiecăruia în parte: Ești un bou și nu mai am chef să-ți citesc prostiile!, însă am o vagă urmă de diplomație-n mine care îmi spune să mai și tac, chiar dacă îmi dau seama că unii-s baș nărozi.

Ce mă uimește însă cel mai și cel mai tare pe mine e scurta memorie a oamenilor. Nu știu dacă e Alzheimer timpuriu sau doar ipocrizie, dar:

– din 1228 de oameni, câteva zeci au ”uitat” brusc cum umblau în Cargo (cuibul ”satanist” al Timișoarei cu ani în urmă) sau cum i-am văzut purtați pe brațe afară din Taine că erau luați bine de val – #colectiv e exagerare, dacă e să mă iau după ei;

– alții și-au uitat extazul legat de concertele Metallica, AC/DC, RHCP sau alte trupe;

– unii și-au întemeiat familii și s-au reprodus, fapt care, se pare, a dus la ștergerea unor amintiri cu beții, cluburi & țigări poștite – eu aștept de câteva luni efectul ăsta de la purtarea verighetei și degeaba – tot nu mi-s înconjurată strict de unicorni roz care scot curcubeie pe cur;

– alții l-au descoperit pe Dumnezeu și Arsenie Boca și-au pierdut simțul realității. Simultan!;

– alții nu-nțeleg what’s the fuss și țipă mai tare ca Donkey din Shrek și se dau cu curul de pământ. Ce țipă? Nimic, la fel ca politicienii noștri. Zumzet, gălăgie, zgomot și nimic util;

– iar alții… au postări pline de lumină, bucurie, pace și bullshit în care poți simți superioritate printre rânduri, agățată de câte-un cuvânt aruncat pe post de indiciu.

Bleacs. Dacă vă lasă memoria, mergeți și căutați-vă, că mai sunt medici în țară, chiar dacă se pleacă-n masă. Iar decât să fiți ipocriți… mai bine nu tastați. Nu trebuie să ziceți ceva, nu vă arestează nimeni dacă nu scrieți ceva.

Vreau să am oameni pe Facebook. Măcar oameni.

Donkey Shrek Magar Care Canta

sursă foto

Comments

Oana • November 9, 2015


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Bookish November 9, 2015 - 18:42 Reply

  Eu sunt foarte selectivă cu cine adaug pe facebook, aşa că nu depăşesc 300 prieteni. Dau unfollow de obicei celor care postează excesiv chestii neinteresante (pentru mine) sau mămicilor obsedate de copiii lor (din aceleaşi motive ca şi tine nu le dau unfriend).

  • Oana November 9, 2015 - 21:57 Reply

   Eu am renuntat la a fi selectiva cand a prins blogul aripi… o gramada de lume ma adauga pentru ca ma citeste si uite asa am ajuns la o cifra astronomica. Dar am sters cateva zeci de prieteni dupa postarea asta. :))

 2. arakelian December 1, 2015 - 13:27 Reply

  Si eu am sters din prietenii de pe facebook, si nu pt ca au zis de rockeri satanisti (care suntem) ci pt ca in momentul carnagiului(da, acolo a fost un iad) ei nu au aratat nicio dovada de sensibilitate si nici intelegere pt victime, si nici logica sa isi dea seama ca urmatorii ar putea fi chiar copiii nostri (in scoala la fiica mea sunt 2 usi de iesire, duble, dar dublurile sunt blocate de mobila; scari sunt 2 dar o parte blocata, habar nu am cum or sa iasa copiii de acolo in caz de ….).
  Nu, nu pot fi prietena cu asemenea oameni. Stiu ca stersul ma fereste aparent de ei si ma tine intr-o bula a mea, dar nu, nu pot fi prietena cu asemenea oameni.

Leave a Reply