Oana Kovacs

2

10 negri mititei – Agatha Christie

Nu am mai citit de mult timp ceva de Agatha Christie si daca tot incerc sa iau pe rand cartile de la Adevarul, dupa ce am terminat cu “Golful francezului”, mi-am propus sa iau ceva mai “light” care sa nu ma faca sa sufar :D. Si am pus mana pe “10 negri mititei”, carte scrisa de regina romanelor politiste.
Actiunea are loc pe o insula inconjurata de mister, nimeni nu stie cine a cumparat-o, dar circula diverse zvonuri – Insula negrilor. Pe insula sunt invitati de vechi prieteni mai multi oameni, fiecare cazati in camere cu poezia cu cei 10 negri mititei inramata pe perete. In dining room, statuete mici de portelani tot cu mititeii, c-asa-i modelu’ in cartea asta :). Si nici bine nu se fac comozi oaspetii (gazda trebuia sa ajunga si ea pe insula teoretic) ca sunt acuzati de crima de o voce venind de nicaieri (eu deja ma simteam ca la Big Brother) si incep sa moara pe rand, simultan cu disparitia cate unui negru mititel si in stilul descris in poezie. Curat murdar!
Evident, ei tot astepta sa vina cineva sa ii salveze de pe insula, ei bine, mor cu speranta!

In final, avem o insula cu 10 cadavre si niciun criminal. Cine i-a ucis?

Spoiler Mie personal mi s-a parut genialo-trasa-de-par explicatia cu criminalul care nu era mort, dar era printre cei 10 morti, dar totusi a murit ultimul :))). Avea o imaginatie bolnava rau Agatha Christie.
Ca sa cititi spoilerul selectati partea de mai sus, e scrisa cu alb :D. 

Comments

Oana • March 27, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Cealaltă Ancuţă March 27, 2011 - 09:09 Reply

    Am si eu colectia asta dar inca nu m-am apucat de ea. Inca mai am 20 de carti de la alte edituri pe care mi le-am propus a le citi primele. Plus cateva imprumutate…
    Super ideea cu scrisul alb! 😀

  2. Oana March 27, 2011 - 10:21 Reply

    Ancuta, eu incerc sa le mai combin, ca mi se pare ca tot aceiasi carte o citesc din cauza aspectului verde :)). Ma bucur ca iti place ideea cu scriul alb, am imprumutat-o si eu de cand citeam forumuri Lost :D.

Leave a Reply